Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Taskovski'den Atso'ya Ziyaret

Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Büyükelçi Taskovski'ye Antalya ekonomisi ve ATSO'nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Antalya ile Makedonya arasında ekonomik ilişkilerin arttırılması gerektiğine işaret eden Parlak, ATSO'ya kayıtlı Makedon ortaklı 12 firmanın bulunduğunu söyledi.

Antalya'dan Makedonya'ya ihracatın 2011 yılında 7,5 milyon dolar olduğunu, ancak bu rakamın 2012 yılında 3,8 milyon dolara gerilediğini bildiren Parlak, ihracatta MDF, yaş sebze-meyve, plastikten profiller ve spor eşyasının ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Antalya'ya 2011'de 10 bin 549 Makedon turistin geldiğini ifade eden Parlak, 2012'de ise bu sayının 11 bin 454'e yükseldiğini söyledi.

Antalya'nın 2014 yılında Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin Genel Kurulu ve 2016 yılında da Dünya Botanik EXPO'suna ev sahipliği yapacağına dikkati çeken Parlak, ''Makedonya'yı EXPO 2016 Antalya'da görmek bizleri çok memnun edecektir. Bu tür ikili görüşmelerin, ortak yatırımların kurulması ve geliştirilmesi ticari ve kültürel dostluklarımızın kuvvetlenmesine fayda getirecek adımlar olarak görüyor ve bunun devamını temenni ediyorum'' dedi.

Büyükelçi Goran Taskovski ise iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, Antalya'da önümüzdeki aylarda ATSO ile bir ülke günü ve iş forumu düzenlemeyi arzu ettiklerini belirtti.

Makedonya'nın yabancı yatırımcılar için pek çok avantaj sağladığını anlatan Taskovski, ''Antalya firmalarını da Makedonya'da görmeyi arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Makedonya'daki birçok spor kulübünün kamp için Antalya'yı tercih ettiğini dile getiren Taskovski, Antalya'nın turizmdeki seviyesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.

Makedonya'nın turizm konusunda atakta olduğunu belirten Taskovski, ''Özellikle tur operatörlüğü ve turizm çalışanlarının eğitimi konusunda Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz'' dedi.

Ziyaret sonunda Parlak, Taskovski'ye plaket verdi.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile