Makedonya’yı Gezen Eğitimciler Türk Kolejlerine Hayran Kaldı

Makedonya’yı Gezen Eğitimciler Türk Kolejlerine Hayran Kaldı

Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER) eğitimcilere Makedonya’yı gezdirdi.

Eğitimciler ülkede bulunan Türk okullarına hayran kaldı. Okul müdürleri ve yöneticilerin katıldığı gezi büyük beğeni topladı. Başkent Üsküp’le başlayan gezide Gostivar, Struga, Strumica, Ohrid’de Osmanlı döneminden kalma tarihi eserler, camiler doğal güzellikler ve turistik alanlar gezildi. Makedon, Arnavut ve Türk nüfusun yaşadığı Makedonya'da, Türkiye ve Türk insanına olan ilgi, geziye katılan eğitimcileri memnun etti. Ayrıca Makedonya'da Yahya Kemal adını taşıyan 8 Türk kolejini de gezi programında ziyaret eden eğitimciler eğitim tesislerine hayran kaldıklarını ifade etti.

Ülkenin en güzide eğitim kurumları olan Türk kolejlerinin Türkiye ve Türk insanını en iyi şekilde temsil ettiğini gördüklerini dile getiren eğitimciler, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Toplam 4 gün süren geziye Serdivan Lisesi Müdürü Ahmet Ökan, Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Kişili, Yunus Emre Çok Programlı lise Müdürü Erdoğan Ceyhan, Müdür Başyardımcısı Ahmet Hacıoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Aydın Dinç, Şen Piliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Seyfi Yücel ve Müdür Başyardımcısı Cumhur Bozer, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge görevlisi Sami Güzelyel, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge görevlisi Gürbüz Karakurt katıldı.

Eğitimciler geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür programların sürmesi dileğinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile