Makiad Dubai’De Ticari Ofis Açacak

Malatyalı işadamları Ortadoğu’nun ticaret ve turizm üssü olarak nitelendirilen Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Duabi’ye düzenlediği geziyi tamamladı.

Malatyalı işadamları Ortadoğu’nun ticaret ve turizm üssü olarak nitelendirilen Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Duabi’ye düzenlediği geziyi tamamladı. 18 işadamı 4 günlük gezi boyunca kentteki iş olanaklarını araştırarak, Arap işadamları ile işbirliği zeminini inceledi. Dernek, Türkiye ile ticari ilişkileri yok denecek kadar az olan Dubai Emirliği’nde bir ofis açarak ticaret hacmini genişletmeye çalışacak.

    Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Genel Sekreteri Şaban Bol, 21-25 Temmuz arasında dernek olarak 18 iş adamı ile Dubai‘ye gezi gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Malatyalı iş adamlarına 4 gün süren gezi ile yeni pazarlar bulmayı hedeflediklerini anlatan Bol, “2000‘li yıllar ile de büyük projeler ile dünyaya adını duyuran şehir şu an bölgenin en önemli ticaret ve turizm başkenti olarak biliniyor. Buraya yaptığımız ziyarette ticari anlamda önemli bilgiler elde ettik. Orada ticaret ataşemizle görüşme gerçekleştirdik. ‘Dubai’de ne yapılabilir?‘ sorusu çevresinde ticaret payımızı artırmak için yapılması gerekenleri görüştük." dedi.

     Dubai‘de bulunan dış ticaret firmaları ile toplantılar yaptıklarını kaydeden Bol, "Türkiye olarak bölgede ticari anlamda olmadığımızı gördük. Türk lirasını orada bozdurmak bile güç. Çünkü ticaretimiz çok az. Dubai‘nin Türkiye’nin en az ticaret yaptığı üçüncü ülke konumunda. Resmi kayıtları göre sadece 350 Türk yaşıyor. Ülke pazarında Çin’in büyük oranda hakimiyeti var. Yüzde 65’i Çin ile ticaret yapıyor.” diye konuştu.

    Dubai’de Malatya kayısını da bulmanın zor olduğunu anlatan Şaban Bol, bu meyvenin fazlaca tüketildiğini ancak tezgahlarda Lübnan’dan getirilen kayısıların satıldığını dile getirdi.

    Dernek olarak ticareti artırmak için Dubai’de ofis kurmayı planladıklarını aktaran Bol, “Daha önce ticari amaçlı girişim yapan Türk firmaları olmuş ama sonuca ulaşmamış. Biz dernek olarak yeni bir adım atmak istiyoruz. MAKİAD olarak özellikle Malatya ürünlerini ile alakalı orada bir ofis kurulması ve oradan özellikle Afrika ve Ortadoğu pazarına Malatya ürünlerinin pazarlanması hususunda bir çalışmamız olacak. Düşündüğünüz zaman kilosu 25-40 dolar arasında satılan kayısı ile önemli bir pazar payı elde edilebilir. Güzel işler yapılabileceği kanaatindeyiz. Özellikle mobilya ve bakliyatta önemli bir ticaret hacmi oluşacaktır.” diye konuştu.

Dubai hakkında rapor hazırladıklarına da değinen Bol, kente gitmek isteyen işadamlarına yardımcı olacaklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile