Makina Sektöründe Isbirligi Sayisi Artiyor

Makina Sektöründe Isbirligi Sayisi Artiyor

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Üniversite-Sanayi isbirliginin gelistirilmesi adina yeni protokollere imza atmaya devam ediyor. Farkli sektörlerde çok sayida firma ile çalismalar yürüten Üniversite yönetimi, bilimsel ve akademik projelerin genis bir yelpazede yürütülmesine önem veriyor.

YÖK ve Bilimsel Arastirma Projeleri alanlarinda Türkiye’nin en iyi Üniversiteleri arasinda gösterilen BUÜ, son isbirligi protokolünü Agirman Makina ve Otomotiv Yan San. ve Tic. A.S. firmasi ile yapti. Sözlesmeye BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Firma Yönetim Kurulu Baskani Fatih Agirman imza atti. Egitim isbirligi, stajyer ve mezun istihdami konusunda ortak projeler yürütülmesini hedefleyen protokol, ögrenci faaliyetlerine ve üniversitenin yatirim çalismalarina da katki saglayacak.

“Bir adim sonrasini düsünmeliyiz”

Gerçeklestirilen protokol imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, arastirma ve proje üretme konularinda üniversite olarak bugüne kadar gayretli bir çalisma yürüttüklerine isaret etti. Geride biraktiklari süreçte ciddi bir ilerleme kaydettiklerinin altini çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Üniversitemizde genç, dinamik ve kaliteli bir akademik kadromuz var. Gerekli destek ve motivasyonu saglayarak akademisyenlerimizi harekete geçirdik. Isbirligi sayimiza, proje sayimiza ve elde ettigimiz çiktilara baktigimizda nereden nereye geldigimizi çok daha iyi anlayabiliyoruz. Basarinin gelmesi ve hedeflere ulasabilmek için bir adim sonrasini düsünmeliyiz. Farkli alanlarda çok sayida protokole imza attik. Bugün de yine bizler için degerli bir isbirligi anlasmasi imzalayacagiz. Agirman Makina firmasiyla önemli çalismalara imza atacagimiza, faydali projeler üretecegimize, ülkemize ve milletimize katki saglayacagimiza inaniyoruz. Taraflara hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Gelecek vizyonuna üniversite destegi

Agirman Makina ve Otomotiv Yan San. ve Tic. A.S. Yönetim Kurulu Baskani Fatih Agirman da Bursa Uludag Üniversitesi ile isbirligi içerisinde olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Isletme olarak her zaman en iyisini yapmayi hedeflediklerini, bu çerçevede de akademik yönlendirmelere ihtiyaç duyduklarini söyleyen Fatih Agirman; “Gelecek vizyonumuz çerçevesinde Üniversitemiz ve burada görev yapan akademisyenlerimiz ile çalismayi önemsiyoruz” dedi.

Programda firma ile irtibat saglayan ve ikili iliskileri koordine edecek olan Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoglu ve Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile firma yöneticileri de hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile