Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve 5 pilot üniversite içerisinde yer alan MAKÜ'deki toplantıda, bölgesel kalkınmada alınan destekler ele alındı.
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Burdur’un tarım ve hayvancılıkta, özellikle süt üretimiyle ilgili ülke çapında belli bir düzeyi yakaladığını ancak bu noktadan sonra hem üretim hem de pazarlamayla ilgili sıkıntıların olduğunu söyledi.
Üniversitelerin özellikle belli konulara odaklanmasının kaliteyi artıracağına işaret eden Yılmaz, 'Nasıl marka şehirler varsa marka üniversiteler olması gerekiyor. Dünyadaki dereceye giren üniversitelere baktığınızda belli konularda odaklanmış. Dünyada aranılan, istenilen, referans olan bir kurum haline gelmiş. İnşallah bu proje ile de biz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak hayvancılıkla ilgili bir referans üniversite konumuna geliriz.' diye konuştu.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da üniversitelerinin Burdur'da büyük ve küçükbaş hayvancılık sektörünün sosyo-ekonomik anlamdaki derinliği olan en önemli sektör haline geldiğini belirtti.
Sosyal bakımdan anlam ifade eden ve istihdam alanı oluşturan, sektörel anlamdaki en önemli noktanın hayvancılık olduğunu dile getiren Korkmaz, şunları kaydetti:
'Bir taslak hazırlayarak bakanlığa sunuldu. Şu anda projemiz ana eksen olarak hayvancılığa dayalı ve bunun alt bileşenleri olarak masada ama bu ne bir nihai durumdur ne de kesinleşmiş, karara bağlanmış bir noktadır. Bundan sonra bizim taslaklarımızın üzerinde alt başlıklar ve alt projeler şeklinde akademi ve iş dünyamız yoğun çalışarak, nereden başlamamız gerektiğini belirleyecek.'
MAKÜ'de Hayvancılığa Dayalı Sektör Buluşması Yapıldı
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) hayvancılık ve hayvancılığa dayalı sanayi sektörü buluşması yapıldı.