MAKÜ'nün Yetiştirdiği Honamlı Keçiler, Satışa Sunuldu

MAKÜ'nün Yetiştirdiği Honamlı Keçiler, Satışa Sunuldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma, Uygulama Çiftlik Müdürlüğü’ne bağlı Küçükbaş Yetiştirme Ünitesinde yetiştirilen Honamlı keçi ırkından, damızlık teke ve kurbanlık hayvan satışı yapıldı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala MAKÜ Çiftliği’nde görücüye çıkan Honamlı keçiler, alıcılar tarafından büyük ilgi gördü. MAKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Elmaz, 9 yıldır Honamlı keçi ırkı üzerinde üniversite olarak bilimsel çalışmalar yaptıklarını, projelerin neticesinde Kasım 2015’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Honamlı keçi ırkının ayrı bir keçi ırkı olarak tescil edildiğini belirtti.

MAKÜ Çiftliği’nde yetişen Honamlı keçilerin satışını kura usulü ile gerçekleştirdiklerini dile getiren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, alıcılar için kura çekti.

Honamlı keçilerin kurbanlık ve damızlık olarak satışa sunulması ile hem MAKÜ hem de Burdur adına güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Üniversitemiz bünyesinde yürütülen proje çerçevesinde damızlık ve kurbanlık satışlarımız bugün başladı.

Bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz, bundan sonraki yıllarda bu artarak devam edecek. Projeyi, elde edilen ürünlerin saf, temiz, hastalıklardan ari, her türlü bilimsel çalışması yapılmış, sonuçları test edilmiş, örnek bir çiftlik olması münasebetiyle oldukça değerli bir çalışma olarak görüyoruz. O yüzden bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MAKÜ Veteriner Fakültesi’nin yetiştiricilerin sorunları çözmeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Korkmaz, "Burada gerçekleştirdiğimiz sadece kurbanlık satışı gibi algılanmamalı. Teke bölgesinin tüm yetiştiricilerinin problemlerine çözüm üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz. Zaten devletimizin üniversitelere yatırım yapmasındaki amaç da budur. Üniversitelerin amacı sadece öğrenci mezun etmek değil, bulunduğu bölgeye faydalı olmak, bulunduğu ekosistemin bir parçası haline gelmektir. Buradan damızlığı alan üreticimiz kendi çiftliğinde çiftleştirmesini yaparak hem etçil hem de sütçül anlamda kaliteli, verimli sürüler elde etmiş olacak. Bu da birim alandan elde edilen verimi yükseltecek" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile