Malatya Baro Baskani Demez'den Kavala Tepkisi

Malatya Baro Baskani Demez'den Kavala Tepkisi

Malatya Baro Baskani Avukat Onur Demez yaptigi açiklamada, bazi ülkelerin yayimladiklari Osman Kavala hakkindaki bildiriye tepki göstererek, ’’Bagimsiz yargi sistemimize yönelik yapilan, hukukun üstünlügü ve demokrasi anlayisimiza gölge düsüren bu faydasiz tavsiye ve telkinleri kabul etmiyoruz” dedi.

Baro Baskani Avukat Onur Demez, yaptigi yazili açiklamada, bazi ülkelerin yayimladiklari Osman Kavala hakkindaki bildiriyi degerlendirdi. Demez, “18 Ekim 2021 tarihinde Almanya, Amerika Birlesik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Isveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri yayinlamis olduklari ortak bir bildiri ile Osman Kavala hakkinda devam etmekte olan davanin adil ve hizli biçimde sonuçlandirilmasi gerektigini ve Osman Kavala’nin derhal serbest birakilmasi çagrisinda bulunduklarini belirtmistir. Türkiye Cumhuriyeti bagimsiz mahkemeleri tarafindan devam eden yargilama sürecinde böylesi bir talebin kabulü mümkün olmayip yapilan ortak bildiride yer alan açiklamalar alenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenlik unsurlarini hiçe saymaktadir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bir hukuk devletidir ve bunun getirisi olarak Türk yargisinin bagimsiz, tarafsiz ve adil olduguna dikkat çeken Demez, “Mevcut yargi yetkisi Türk milleti adina usulü ve yasasi çerçevesinde bagimsiz mahkemelerce kullanilir. Hiçbir kurum, kurulus veya kisi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine, hakimlerine emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Bizler Türk yargi sisteminin savunuculari olarak bagimsiz yargi sistemimize yönelik yapilan, hukukun üstünlügü ve demokrasi anlayisimiza gölge düsüren bu faydasiz tavsiye ve telkinleri kabul etmiyoruz” seklinde açiklamasini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile