Malatya Belediyesi Aşıklar Şöleni Düzenledi

Malatya Belediyesi kültürel etkinlikler çerçevesinde ''Aşıklar Şöleni'' düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan İçen, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan ile vatandaşlar katıldı.

Şölende konuşan Mumcu, aşıklık geleneğinin Türk kültürünü bugüne taşıma adına önemli olduğunu, bu geleneği yaşatmak için böyle bir program hazırladıklarını söyledi.

Törelerin, gelenek ve inançların Türkiye'nin zengin bir birikimi olduğunu vurgulayan Mumcu, ''Tek sıkıntımız değerlerimizi yaşatmak ve değerlerimizi yaşatabilmek adına verdiğimiz mücadele. Aşıklık geleneği kuşaktan kuşağa usta çırak ilişkisiyle geçmişe dair birçok şeyi yaşatmaya çalışan bir geleneğimiz. Ustalarımıza bu geleneği yaşatmak için verdikleri mücadeleden dolayı kendilerini tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Mumcu'nun konuşmasının ardından Nurettin Gür Ozanoğlu, Ali Rıza Uğurlu, Hüseyin Başaran, Elif Kanbur, Yusuf Kenan Gözcü, Ramazan Şimşek, Kenan Şahbudak, Murtaza Şirin ve Metin Özer sahne aldı.

Programda, Aşıklara Cumhuriyet altını ve kayısı hediye edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile