Malatya Berrak Sevgi Projesi Semineri 2 Kasım'da Başlayacak

Malatya'da Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, 80 bayana verilecek semener 2 Kasım günü başlayacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)'nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında Kadın İstihdamının Desteklenmesi amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı geliştirilmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı İŞKUR
tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Hibe Programının toplam bütçesi 13 milyon 700 bin euro olup; bu tutarın yüzde 15'i Türkiye Cumhuriyeti, yüzde 85'i ise Avrupa Birliği (AB) katkısıdır.
Berrak Sevgi Projesi (BESEP), Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Malatya İl Özel İdaresi tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 229 bin 690 euro olup, bu tutarın yüzde 10'luk kısmı İl Özel İdaresi'nin eş finansman katkısıdır.
Proje kapsamında 2-4 Kasım 2010 tarihleri arasında 'Çocuklarımız, Yaşlılarımız ve Hastalarımıza Berrak Sevgi' başlıklı seminer düzenlenecektir. Üç günlük seminerde kurslara katılacak olan 80 bayana uzamanlar tarafından motivasyon eğitimi verilecektir. Seminerimizin açılış programı, 2 Kasım saat 09.45'te Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenecektir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile