Malatya Büyükşehir Belediyesinden Yol Yapım Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde başlattığı yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 'İlçelerde yaşayan vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak, taşımalı eğitimin olduğu bölgelerde ulaşımı daha güvenli hale getirecek yol çalışmalarını bütün ilçelerde sürdüren büyükşehir belediyesi, Arguvan ilçesinde de 6 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda yol genişletme, 5 mahalleyi bir birine bağlayan diğer bir grup yolunda ise yol altyapı çalışmaları yapıyor.' denildi.

Çalışmalar kapsamında Karahöyük, Ermişli, Çayırlı, Kızıluşağı, Koyuncu, Konakbaşı grup yolu 6 metre genişlikten 12 metre genişliğine çıkarılırken 29 kilometre uzunluğundaki grup yolu altyapı çalışmalarının devamında asfaltlama yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Grup yolunun Arapgir bölümünü kapsayan Çakırsu, Bostancık, Boğazlı, Günyüzü bölümünün de yine bu yıl içerisinde asfaltlanacağı belirtildi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, büyükşehir belediyesiyle el ele verip Arguvan’ın sorunlarını çözdüklerini belirtti.

Kızıldaş, grup yollarının sıkıntılı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bölge sakinleri ulaşımda büyük zorluklar yaşıyordu. Büyükşehir belediyemiz tarafından 2015 yılının sonbahar aylarında başlayıp bu yıl devam eden yoğun bir çalışma var. Arguvan’da, bu yıl ilk olarak altyapı malzemesi yerinde üretildi. Şu anda grup yollarının altyapıları yapılıyor. Yol genişletme, standart geliştirme ve altyapı malzemeleri seriliyor. Bu çalışmaların devamında yollarımız asfaltla kaplanacak.'

İlçe halkının yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirten Kızıldaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır ve çalışanlarına teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile