Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yusuf Özal Caddesi'nde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, güney kuşak yolunun önemli parçalarından 1,5 kilometre uzunluğundaki Yusuf Özal Caddesi'ndeki çalışmalarda sona yaklaştı. 35 metre genişliğindeki yolun doğu istikametinde kalan Çöşnük Kavşağı da çalışmalar kapsamında yeniden düzenleniyor.

Altyapısı geçen yıl yenilenen caddede Büyükşehir Belediyesi, 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritli yol, kaldırım, cep otoparklar, 2 metre genişliğinde bisiklet yolları yaptı. Ağaçlandırma ve dekoratif aydınlatmaların da yapıldığı caddeye son olarak ikinci kat asfalt seriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ekiplerin kent merkezi başta olmak üzere ilçe ve kırsalda yoğun mesai yaptığını belirterek, Yusuf Özal Caddesi'ndeki düzenlemelerin büyük bölümünün tamamlandığını kaydetti.

Caddenin çevre yolunu, güney kuşak yoluna bağladığını aktaran Çakır, 'Caddemizdeki bütün altyapılar yenilendi. Caddemizin Mehmet Buyruk Caddesi ile birleşen kavşağını yeniden düzenledik. Sadece burada değil birçok yerde çalışıyoruz. Günlük 3 bin ton asfalt üretiyor ve seriyoruz. Bunun yanı sıra 2 seyyar asfalt plentimiz de çalışıyor. Prestij cadde projelerimizden olan İnderesi Caddemiz de yine bu caddemizle birleşiyor. Bölgenin ulaşımını rahatlatacak bu çalışmaların tamamını bu yıl içerisinde bitireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile