Malatya Büyüksehir'den Ögrencilere Egitim Etkinligi

Malatya Büyüksehir'den Ögrencilere Egitim Etkinligi

Malatya Büyüksehir Belediyesi, semt konaklarinda egitim gören ögrencilere yönelik olarak bir etkinlik daha hayata geçiriliyor.

Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan Semt Konaklarinda ortaokul düzeyinde egitim gören kiz ögrencilere yönelik olarak Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) konularinin islendigi ‘Bizim Çocuklar’ etkinliginin açilisi Sanat Merkezi toplanti salonunda gerçeklestirildi.

Doç. Dr. Funda Okusluk koordinatörlügünde gerçeklestirilecek olan egitim programi açilisinda konusan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Fen, Mühendislik Teknoloji ve Matematik gibi bilimlerin bir disiplin altinda toplanip daha meydana getirici düsünme, üretici düsünme mantigi içerisinde STEM sistemi isimli bir sistem olusturuldu. Bütün bilim dallarinin birbiriyle iliskisi ve irintisi vardir. Böyle bir disiplin aginin olusturulmasi noktasinda Doç. Dr. Funda hocamizin bu konuda egitim ve ögretim görmede ekonomik zorluk çeken evlatlarimiz için bir programin icra edilmesi bizleri mutlu etmistir. Gerçeklestirilen bu program çerçevesinde 50 kiz ögrencimiz bu programdan faydalanarak insallah zihin kapasiteleri, korelasyonlari ve üretici zekâlarinin artacagina inaniyorum. Bes gün devam edecek olan egitim programi 09.00 ile 17.00 saatleri arasinda gerçeklestirilecek. Uygulanacak olan egitim formasyonuna bütün ögrencilerimizin cani gönülden katilmalarini temenni ediyorum. Çünkü sizler bizim gelecegimizsiniz. Ülkemizin istikbali sizlere baglidir. Sizler bu siralarda ne kadar güzel yetisirseniz gelecegimiz o kadar güven altinda olur. Sizlerin bu anlamda gelecege ve gelecegin ihtiyaç duyacagi teknolojik bilgilerle yetismenizi saglayacak olan ögretmenlerinize, hocalariniza gerekli ihtimami gerekli titizligi gösterin ve onlardan en maksimum neler ögrenebilirimin gayreti ve çabasi içerisinde olun. Bu programin basta siz degerli ögrencilerimize ögretmenlerimize, sehrimize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Bu programimizda bizimle paydas olan üniversitemize, programda aktif görev alan hocamiza ve Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in konusmasinin ardindan kürsüye gelen Doç. Dr. Funda Okusluk, gerçeklestirilen programin çok anlamli oldugunu belirterek, böyle bir program gerçeklestirdikleri için Büyüksehir Belediyesine ve Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür etti.

Doç. Dr. Okusluk konusmasinin devaminda, gerçeklestirilen egitim programi hakkinda ayrintili bilgiler verdi.

Söz konusu STEM Egitimi Programinin 5 gün boyunca Melekbaba Semt Konaginda 09.00 - 17.00 saatleri arasinda devam edecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile