Malatya Çarsi Merkezinde Insaatlar Yükseliyor

Malatya Çarsi Merkezinde Insaatlar Yükseliyor

Deprem bölgesi Malatya’da, yapimina baslanilan çarsi projesinde insaatlar yükseliyor. Çalismalarin hiz kesmeden sürdügünü belirten AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, çarsi merkezini en kisa sürede ayaga kaldirma kararliginda olduklarini kaydetti.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük yikim yasayan Malatya’da, kent merkezinin ayaga kaldirilmasi için baslatilan çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Bütüncül bir sekilde sürdürülen çalismalarda bir taraftan kalici konut ve köy evleri projeleri hayata geçirilirken, diger taraftan ise kent merkezinin ayaga kaldirilmasi için yogun bir çalisma sürdürülüyor.

“Çalismalar büyük bir hiz ve titizlikle sürdürülüyor”

Depremlerin hemen ardindan yapimina baslanan yeni çarsi insaatinda incelemelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, "Malatya’mizda çarsi insaatimiz tüm hiziyla devam ediyor. Çalismalarin ne kadar büyük bir hizla ve titizlikle sürdürüldügüne de sahitlik ediyoruz. 2024 yilinin sonlarina dogru bazi adalardaki çalismalarin tamamlanmasi planlaniyor. Çarsinin islevlik kazanmasi, sehir hayatimizin daha huzurlu ve kazanç açisindan da belirli periyotlara da oturmus bir sekilde devam edebilmesi için önemli elzem olan bir durum. Çarsimizin tüm yapim ihaleleri tamamlandi. Ayni zamanda imalat süreçleri de tüm hiziyla devam ediyor. Çarsi merkezini biran önce ayaga kaldirmak için iki etap dört kisimda 4 bin 709 ticari, 560 konut olmak üzere 5 bin 269 bagimsiz bölümde olusan merkez projemiz için Emlak Konut ve yüklenici firmalar uhdesinde dört koldan sürdürülen çalismalar devam ediyor“ dedi.



“Insaatlar yükselmeye basladi”

190 bin metrekarelik bir alanda sürdürülen çalismalarla Bakircilar, Kuyumcular Çarsisi ile Sire Pazari’nin yeniden insa edilecegini aktaran Ölmeztoprak, "Bakircilar Çarsisi bodrum zemin bir kat, Sire Pazari bodrum zemin üç kat seklinde insa edilecek. Geldigimiz asamada Bakircilar Çarsimizin temel güçlendirme islemleri tamamlanmis binalarda yükselmeye baslamis. Sire Pazari’nda ise A ve C bloklarinda bodrum katinda, D blogunun ise zemin katinda kolon perde döküm safhasina ulasilmis. Kuyumcular Çarsi’nda da iki blokta mühendislik dolgusu , iki blokta bodrum kat döseme kalip montaj ile diger iki blokta bodrum kat kolun perde dökümü devam etmekte. Insallah bir yil içerisinde çarsi merkezimizi ayaga kaldirma kararliligindayiz“ ifadelerini kullandi.

“Depremler sonrasi tamamlanan ihale sayisi 30 bin 673”

Yeni Çarsi ile devam eden diger projelerle ilgili detay bilgilerde paylasan Ölmeztoprak, ”Kent merkezinde devam eden çarsi projesinde 1. Etap. 1. Kisimda 115 konut , 748 ticarethane , 394 ofis 1. Etap 2. Kisimda 260 konut, 692 ticarethane, 429 ofis, 2. Etap 1. Kisimda 94 konut, 601 ticarethane, 384 ofis, 2. Etap 2. Kisimda ise 130 konut , 673 ticarethane, 667 ofis toplamda 599 konut, 2 bin 714 ticarethane bin 874 ofis için çalismalar hiz kesmeden devam ediyor. Battalgazi ilçemiz 1. Etap çarsi ve mahalle çalismalarimiz 1. Etap 1. Kisim, 2. Etap, 1. Kisim olmak üzere iki ayrilmakta. Malatya’ya su ana kadar Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizca 105 milyar 427 milyon 745 bin TL yatirim yapilmistir. 87 milyar 607 milyon 847 bin TL tutarinda yatirim ise devam etmektedir. Altyapi, üstyapi ve sehircilik Hizmetleri kapsaminda ise 11 milyar 422 milyon 177 bin TL degerinde 183 adet proje de tamamlanmis bulunuyor. Depremler sonrasi kent merkezi ve kirsalinda yapi tamamlanan ihale sayisi 30 bin 673 olup ihale asamasinda olan sayi ise 8 bin 94 olup ihalesi yapilan ve ihale asamasinda olan toplam sayi ise 38 bin 767’dir“ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile