Malatya Çocuk Yuvası'ndaki Şiddet Davası

Malatya Çocuk Yuvası'nda küçük çocuklara kötü muamelede bulundukları iddia edilen 15 kadın bakıcı sanığın yargılandığı davanın, Yargıtay'da bozulmasının ardından yeniden başlanılan davada, 12 kadın için zaman aşımı ve suç oluşmadığı gerekçesiyle beraat, 3 kadın için ise çocuklara vurma ve tehdit suçlarından ceza istendi.

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda yapılan gizli çekimlerdeki şiddet görüntülerinin 26 Ekim 2005 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Malatya Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uyguladıkları iddia edilen 15 bakıcı kadın hakkında açılan davanın Yargıtay tarafından bozulması üzerine başlayan ikinci yargılama sürecinin sonuna gelindi.

Son duruşmada Cumhuriyet Savcısı İlhan Köse, mahkemeye verdiği mütalaasında; sanık M.A., Y.G., N.T., M.K., İ.Y., F.İ., V.G., F.Y.Ö., Y.K., M.K., A.G., A.K. adlı sanıklar için bazı suçlarda 7 yıl 6 aylık zaman aşımı ile bazı suçların ise somut ve şüpheden uzak bir şekilde kanıtlanamadığı gerekçesiyle beraat talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Köse, çekilen gizli kamera görüntülerinde de görünen yuvadaki çocuklara bağırma, vurma ve tehdit suçlarını işledikleri iddiasıyla Nezahat D.’ye 3 yıl hapis istemi, Elif B.’ye 6 yıl hapis istemi, Şefika S.’ye ise 12 yıl ceza talebinde bulundu.

Yargıtay’ın bozduğu bir önceki mahkeme kararında 13 bakıcı kadın için 2 ila 40 yıl arasında hapis cezaları verilmişti. Mahkeme heyeti, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki dayak görüntülerinin yayınlanması sonrasında Türkiye genelinde büyük toplumsal tepkiler gösterilmişti. Dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Malatya’ya gelerek, çocukları uçakla İstanbul’a götürmüştü. Yuvadaki olay sonrasında Malatyalı iş adamlarının katkısıyla, villalardan oluşan Sevgi Evleri kurulup, çocuklar buraya taşınmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile