Malatya'da 2 Bin 300 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonunun organizesinde, "Birlik Vakfı Hatıra Ormanı Projesi" kapsamında 2 bin 300 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimi dolayısıyla Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde düzenlenen tören, halk oyunları gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törene katılan Vali Vasip Şahin, yapılan çalışmanın ağaçlandırma, yeşillendirme ve yeşili koruma noktasında gençleri bilinçlendireceğini söyledi.

Birlik Vakfı'na yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür eden Şahin, "Birlik Vakfı'nın amacı, eşrefi mahlukat olan insanın, yaradılış gayesine uygun şekilde dünyada yetiştirilmesi, hazırlanması, donatılması ve diğer dünyaya hazırlıklı olarak gitmesini sağlamaktır. Bu kapsamda baktığımız zaman Müslüman, sadece insana değil, eşyaya ve tabiata da saygı duymak ve ona gerekli hakkı vermek durumundadır. Dolayısıyla bunun aksini yaptığımız zaman zulmetmiş oluruz. Tabiata hakkını verme adına yapılan bu ağaçlandırma faaliyeti önemli bir misyon ifa etmektedir" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptıkları çalışmadan dolayı Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu üyelerini tebrik ederek, insanların beşikten mezara kadar ağaca muhtaç olduğunu söyledi.

Vakfın şube başkanı Sadi Ergül de herkesi birlikte hizmet vermeye çağırarak, "Çağrımız herkese açıktır. Ana hedefimiz, milletimizin geçmişiyle geleceği arasında köprü kurmaktır" dedi.

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Gülten Demirkol ise ağaç sevgisini genç kuşaklara aşılamak amacıyla bu töreni düzenlediklerini belirterek, "Dünyanın vazgeçilmez nimetlerinden biri de ağaçtır. Doğadaki her ağaç, hayata bağışlanmış yeşil bir anıt gibidir. Doğanın yeniden dengeye gelmesi ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için ağaç dikmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şahin Kayaduman, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Ergül, vakıf üyeleri ve vatandaşlar, tesislerin olduğu bölgedeki yamaçta 2 bin 300 fidanı toprakla buluşturdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile