Malatya'da 300 Bin Kayisi Agaci Doludan Etkilendi

Malatya'da 300 Bin Kayisi Agaci Doludan Etkilendi

Malatya’da don ve dolunun vurdugu kayisida hasar tespit çalismalari devam ediyor. Akçadag Ziraat Odasi Baskani Mehmet Inal kentin önemli kayisi üretim merkezlerinden olan Akçadag’da 300 binden fazla kayisi agacinin doludan zarar gördügünü söyledi.

Malatya’da Nisan ve Mayis aylarinda yasanan zirai don ve dolu hadisleri sonrasinda kayisidaki hasar tespit çalismalari devam ederken, konuyla ilgili olarak açiklamalarda bulunan Akçadag Ziraat Odasi Baskani Mehmet Inal, Akçadag genelinde hasarin büyük oldugunu belirterek yetkililerden destek istedi. Akçadag’da bir milyon 500 bin dolayinda kayisi agacinin bulundugunu kaydeden Inal, 300 bin dolayinda kayisi agacinin dolu olayinda etkilendigini ifade ederek bu sayinin tamamlanan saha çalismalari sonrasinda artabilecegini ifade etti.

Geçtigimiz aylarda yasanan zirai don kaynakli hasarin ise yüzde 45 dolayinda oldugunu aktaran Baskan Inal, kayisi üreticilerinin magdur durumda oldugunu belirterek yetkililerden üreticilerinin magduriyetinin giderilmesini talep etti.

Dogu Mahalle Muhtari ayni zamanda kayisi üreticisi Turgay Günes ise yetkilerden aldiklari bilgilere göre ilçe genelinde 300 bin kayisi agacinin dolu yagisindan zarar gördügünü belirtti.

Muhtar Günes, kayisi üreticilerinin hem zirai hem de dolu hadisesi nedeniyle magdur olduklarini da ifade ederek yetkili isimlerden destek beklediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile