Malatya'da Asayis Olaylarinda Yüzde 50 Gerileme

Malatya'da Asayis Olaylarinda Yüzde 50 Gerileme

Malatya’da, yilin ilk 4 ayinda bir önceki yila göre asayis olaylarinda önemli bir gerileme yasanirken, hirsizlik olaylarinda bu durumun nerede ise yüzde 50 seviyelerine ulastigi belirtildi.

Malatya Il Emniyet Müdürü Arif Çankal kentte görev yapan yerel ve ulusal basin temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile yaklasik 10 ay önce Malatya Il Emniyet Müdürlügüne atanarak görevine baslayan Il Emniyet Müdürü Arif Çankal kentte görev yapan yerel ve ulusal basin temsilcileriyle bir araya geldi. Il Emniyet Müdürlügü yerleskesinde gerçeklesen programda kentteki genel asayis durumu ile bilgiler aktaran Müdür Çankal, 6 Subat depremleri sonrasi 11 ili kapsayan deprem bölgelerinde hirsizlik olaylarinin çok fazla arttigina dikkat çekerek konunun sadece Malatya ile sinirli olmadigina vurgu yapti.

Yilin ilk 4 ayinda özellikle hirsizlik ile uyusturucu ile mücadele çalismalarinda basarili çalismalara imza atildigina deginerek depremle birlikte yogunlasan hirsizlik olaylarinda yaklasik 50’lik bir gerilime yasandigina vurgu yapan Müdür Çankal sahadaki personel sayilarini ise arttirdiklarini söyledi.



Müdür Çankal, kent merkezinde depremin altyapi ile üst yapiya da önemli ölçekte zarar verdigini bu durumunda ise özellikte trafikte bir takim sorunlarin da yasanmasina neden oldugunu da ifade ederek, sehir merkezinde sürdürülen imar ve ihya çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte trafikte yasanan sorunlarinda ortada kalkacagina inandiklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile