Malatya‘da Aşık Veysel Resim Sergisi Açıldı

Malatya‘da Aşık Veysel Resim Sergisi Açıldı. Aynı zamanda Aşık Veysel‘in torunu olan Fotoğraf Sanatçısı Nazender Süzel‘in ede eserleri sergide yer alıyor.

İnönü Üniversitesi‘nde, Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel‘in Torunu Fotoğraf Sanatçısı Nazander Süzel ve Gazeteci Gürsel Gökçe, bazı Fotoğrafçıların eserleri ile Anadolu Ajansı‘nın Arşivinden derlediği orjinal resimlerden oluşan açılış törenine, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Süheyla Ünal, Prof.Dr. İlhan İçen, Prof.Dr. İsmail Özdemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Göğebakan ve öğrenciler katıldı.

Aynı zamanda Aşık Veysel‘in torunu olan Fotoğraf Sanatçısı Nazender Süzel yaptığı açıklamada, ilk sergiyi 15 Aralık‘ta Ankara‘da açtıklarını belirterek, Malatya‘dan sonraki sergiyi de 21 Mart‘ta da Sivas‘ta açacaklarını ifade etti. Sergiyi üç yıllık bir çalışmanın ardından açabildiklerini getiren Der, çalışmalarında, fotoğraf sanatçıları Fikret Okyan, Ara Güler, Ozan Sadıç, İsa Çelik, Orhan Peker, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı‘nın arşivinden yararlandıklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile