Malatya'da Cografi Isaretli Ürünler Çalistayi Düzenlenecek

Malatya'da Cografi Isaretli Ürünler Çalistayi Düzenlenecek

Malatya TSO ve YÜciTA is birligi ile “1. Uluslararasi Malatya Cografi Isaretli Ürünler Çalistayi” düzenlenecek.

Malatya TSO Baskani Sadikoglu, “Düzenleyecegimiz çalistay sonrasi atilacak adimlarla Malatya Kayisisi yurt disinda katma degerini daha da arttiracak” dedi.

Yöresel Ürünler ve Cografi Isaretler Türkiye Arastirma Agi (YÜciTA) Yürütme Kurulu Baskani Prof. Dr. Yavuz Tekelioglu, Istanbul Gastronomi Fuarinda yer alan Malatya standini ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu ile görüsen Tekelioglu, Malatya TSO’nun AB Cografi Isaretli Malatya Kayisi için hazirladigi logo ve sertifika çalismalari hakkinda bilgiler aldi.

“Malatya kayisisi Allah’in dünya için bir ihsanidir”

Yapilan çalismalari takdirle karsiladigini ifade eden Tekelioglu, “Malatya standini ziyaret etmek benim için gayet mutluluk verici bir durum. Malatya, cografi isaretli ürünler konusunda önemli bir il. Avrupa Birligi Cografi isaretli ürünlerimizden kayisinin yetistigi il olmasi dolayisiyla ben Malatya’yi daha da önemli görüyorum. Ben hep söylüyorum, Malatya kayisisi Allah’in sadece Türkiye için degil dünya için bir ihsanidir. Severek tükettigim bir meyvedir Malatya Kayisisi. Hem taze hem de kuru olarak tüketiyorum ve tavsiyede ediyorum” dedi.



“Malatya’ya cografi isaret yönetisimini kazandiracagiz”

“1. Uluslararasi Malatya Cografi Isaretli Ürünler Çalistayi” düzenlemek için MTSO Baskani Sadikoglu’ndan teklif aldigini ve bu teklifi memnuniyetle karsiladigini belirten Tekelioglu, “Ülkemizde cografi isaretli ürünlerin yönetisimi ile ilgili sorunlar var. Bu sorun Malatya için de geçerli. Ancak sorunlarla birlikte iyi niyetlerde hâkim. Malatya Kayisisina 2017 yilinda AB Cografi Tescil alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi ile önümüzdeki günlerde tüm bu sorunlarin konusuldugu ve çözümlerin ortaya çiktigi bir uluslararasi çalistay düzenleyecegiz. Bu konuda TSO Baskani Oguzhan Bey’in teklifi ve destegi çok önemli. AB cografi isaret tescil logosunun ihraç edilen ürünlerde kullanilmasi, ürüne talebi ve katma degerini daha da arttiracaktir. Insallah düzenleyecegimiz çalistay ile cografi isaret yönetisimini Malatya’ya kazandirdigimizda kayisinin ülke ekonomisine katkisinin 2-3 katina çikmamasi için hiçbir sebep kalmayacak” seklinde konustu.



“Malatya kayisisi için önemli bir çalistay olacak”

Prof. Dr. Yavuz Tekelioglu’nun ziyaretinin oldukça önemli oldugunu vurgu yapan MTSO Baskani Sadikoglu, “Yavuz hocamin standimizi ziyareti bizi ziyadesiyle memnun etmistir. Kendisi her konuda bizimle birlikte. Baskani oldugu Yöresel Ürünler ve Cografi Isaretler Türkiye Arastirma Agi’nin da katkilariyla Malatya’da önemli bir çalistaya ev sahipligi yapacagiz. Yavuz hocamizin da sunacagi katkilarla ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçte Malatya Kayisisi yurt disinda katma degerini arttiracaktir. Düzenleyecegimiz çalistayin Malatya Kayisisina ve kayisinin etkiledigi tüm ekonomik aktivitelere olumlu katkisi olacagini düsünüyoruz. AB cografi isaret belgeli Malatya Kayisisinin dünya genelinde taninmasi ve tüketimin artmasi adina tanitim çalismalarimizi hizlandiracagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile