Malatya'da Ekilen Yeni Bugday Türünden Yüksek Verim Alindi

Malatya'da Ekilen Yeni Bugday Türünden Yüksek Verim Alindi

Malatya’da kaliteli ekmeklik yazlik bugdayin üretimini tesvik etmek amaciyla ekilen tohumlardan üstün verim alindi. Ziyabey 98 bugday çesidinin uyum sagladigi Malatya’da 4 bin 400 ton ürün bekleniyor.

Malatya Tarim ve Orman Il Müdürü Tahir Macit, konuyla ilgili olarak "Yazlik Ekilis ile Bugday Üretimi Artiyor projemiz ile bos, atil ve nadasa birakildigi için ekilmeyen yaklasik 11 bin dekar tarimsal alanda ekimi yapilan kaliteli ekmeklik yazlik bugdayin ilimizde üretimini tesvik etmek amaçlanmistir. Bu amaçla alinan tohumlugun yüzde 75’i Tarim ve Orman Bakanligimiz, Malatya Valiligimiz ve Malatya Büyüksehir Belediyemizin bütçesinden karsilanmistir. Ilimizde yazlik ekilis yaygin degil, burada ekimi yapilan Ziyabey 98 çesidinin uyum sagladigini gördük” ifadelerine yer verdi.

Bu proje ile 11 ilçede 268 çiftçiye 275 bin 700 kilogram bugday tohumlugu dagitiminin yapildigini hatirlatan Macit, “Proje çerçevesinde dagitilan tohumlarin ekim islemleri 2022 yili Subat/Mart aylarinda tamamlanmisti. Yapilmaya baslanan hasat islemi sonrasi ise tahmini 4 bin 400 ton ürün beklenmektedir. Proje de bize desteklerini esirgemeyen Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve Valimize çok tesekkür ediyorum. Gerçeklesen hasadin hayirli bereketli olmasini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile