Malatya'da Fetih Gecesi İlgi Gördü

Malatya'da düzenlenen Fetih Gecesi ilgi gördü.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi'nin organizesi ile Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen Fetih Gecesi'nde açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, tarihin dönüm noktalarından olan bu dönemde Mekke'nin Fethi'ni kutladıklarını belirterek, "Mekke şehirlerin anasıdır. Mekke'nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonra yapılmış bütün fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs'ün, Endülüs'ün, Anadolu'nun ve İstanbul'un fethi Mekke'nin fethi
sayesinden gerçekleşmiştir" diye konuştu.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in iki önemli özelliğinden bahseden ve bu özelliğinin özellikle bugünün gençliğine örnek olması gerektiğini belirten Emre, "Peygamberimiz kendisine risalet gelmeden önce de geldikten sonra da emin sıfatıyla anılıyordu. Bir diğer özelliği ise zulme karşı durmasıdır. Risaletinden önce de sonra da haklının yanında durmuştur. Her iki haslet de bugün çağın insanlarının en fazla ihtiyaç duyduğu iki özelliktir" ifadelerini kullandı.
Programa konuşmacı olarak katılan Emekli Zeytinburnu Müftüsü Abdullah Cihangir, Mekke fethini hazırlayan sebepler ve yapılış gayesi hakkında bilgiler verdi. Cihangir, Mekke'nin Fethi'nin öncesinde birçok safhanın yaşandığını ve fethin öyle sanıldığı kadar kolay yaşanmadığına dikkat çekti. Program, Mustafa Cihat'ın ezgileri ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile