Malatya'da FETÖ/PDY Operasyonu

Aralarında 3 öğretmen ile bir avukatın bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında 3 öğretmen ile bir avukatın bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 8 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda FETÖ/PDY ile irtibatlı, iltisaklı oldukları gerekçesiyle 3 öğretmen, bir avukat, bir mali müşavir, bir esnaf olmak üzere 6 şüpheli gözaltına alındı. Firari 2 kişi ise aranıyor.

Öte yandan, Aydın Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle Malatya'da gözaltına alınan bir özel okul öğretmeni SEGBİS'ten ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında daha önce açığa alınan bir hemşire ile Bingöl Emniyet Müdürlüğünün çalışmasıyla daha önce Bingöl İl Özel İdare Müdürlüğü personeliyken Kanun Hükmünde Kararnameyle ihraç edilen bir kişi de Malatya'da gözaltına alındı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile