Malatya'da Gazze Için Yürüyüs Düzenlendi

Malatya'da Gazze Için Yürüyüs Düzenlendi

Malatya’da Kudüs Kardeslik Platformu tarafindan Gazze’deki ablukanin kaldirilmasi için yürüyüs düzenlendi.

Malatya Kudüs Kardeslik Platformu tarafindan "Gazze’deki ablukanin kalkmasi, Filistin’in özgürlügü için yürüyoruz" sloganiyla yürüyüs düzenlendi.

Sehit Hamit Fendoglu Caddesi üzerinden baslayarak Kernek Karagözlüler Camii önünde sona eren yürüyüste konusan Imam Hatip Mehmet Refik Metin, "Bu gelisimizi küçümsemek, bu gelisimizin öneminin olmadigini öne çikarmak isteyenler var. Bu davranislarimizi itibarsizlastirmak isteyenler var. Ama bilelim ve inanalim ki su küçük adimlarin Rabbimizin yaninda çok büyük kiymeti vardir. Bizler, Mescid-i Aksa için çocuklarinin cesedini kucaklayan, onlarin sehadet serbetine sevinen Ismail Heniyye’nin ruhunu alamazsak, Ubeyden’in durusunu gösteremezsek çocugunun cesedinin basinda ’Hasbünallahü ve nimel vekil" diyen annenin ruhunu kendimizde hissetmiyorsak yaziklar olsun bize. Allah bize sorunca basimiz önümüze düsecektir. Iste yarin Ubeyden’in yaninda yer almak istiyorsak, Selahaddin-i Eyyubi’nin yaninda durmak istiyorsak, Peygamberin sefaatini hak etmek istiyorsak, Allah’in girin cennetime dedigi taifeden olmak istiyorsak Gazze’ye sahip çikmaliyiz. Bugünkü imtihanimiz Gazze’dir, Gazze’deki durusumuzdur, Gazze’deki tutumumuzdur. Zafer inananlarindir. Ve zafer yakindir. Zaferin kaynagi da Gazze olacaktir insallah" diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan cami bahçesinde Gazze’de hayatini kaybedenler için 1 saatlik oturma eylemi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile