Malatya'da Imar Ve Ihya Çalismalari Sürüyor

Malatya'da Imar Ve Ihya Çalismalari Sürüyor

Malatya’da, 6 Subat depremleri sonrasi kentin yeniden imari ve ihyasi için baslatilan çalismalardaki son durumu paylasan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, her yönü ile ayaga kalkmis bir Malatya için çalismalarin durmaksizin sürecegine söyledi.

Kent genelinde yaklasik 50 mahalle rezerv alani çalismalarinin sürdügünü belirten AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Subat depremleri sonrasi kentin yeniden imari ve ihyasi için baslatilan çalismalarda ki son durumu paylasti.

Malatya’nin eski günlerine kavusana kadara durmaksizin çalismalarin sürecegine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak, kentteki toplamda hak sahipligi sayisinin 72 bin 513 oldugunu ifade ederek, ihalesi tamamlanmis ve insasi devam eden konut sayisinin 30 bin 620, ihale asamasindaki konut sayisi toplaminin ise 27 bin 40 oldugunu belirtti.

Ölmeztoprak, ihale edilmis ve insa edilecek konut sayisinin ise 57 bin 660 oldugunu kaydederek, 12 bin köy konutunun ihale sürecinin de tamamlandigi ifade etti.



“Magduriyet olusumuna izin vermeden çalismalar devam edecek”

2024 yilinin sonuna kadar 6 binin üstünde köy evinin tesliminin planlandigini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, merkez çarsi projesi kapsaminda yaklasik 6 bin bagimsiz bölüm için ihale sürecinin de tamamlandigini aktardi. Ölmeztoprak, insaat faaliyetlerinin sürdügü projede zemin iyilestirme çalismalarinin da devam ettigini kaydederek, "Bölgede üst yapi çalismalari da ayrica sürmekte olup çalismalar tamamlandikça çarsilar kisim kisim Bakircilar, Kuyumcular, Sire Pazari’nin teslimleri yapilacaktir. Ayrica, Bakircilar Çarsisi, Sire Pazari, Kuyumcular Çarsisi gibi birçok ticari alani içeren Malatya merkezimizdeki çarsi projesi ve is yerlerimizle ilgili devam eden insa faaliyetlerimiz ile birlikte tüm sosyal donati alanlarimizi da detaylariyla inceledik. Malatya’mizin hafizasini teskil eden ve Malatya’mizin maneviyatina hizmet eden mekanlarimizin yerlesim alanlarina ve detaylarina odaklanirken, Sögütlü Camimizin kent hafizasini koruyan yerlesim yeri imar ve insasi konusundaki netlikleri tekrar hep birlikte müsahede ettik. Tarihsel doku ve mekânsal planlama açisindan tek çözümün ortak akil oldugu konusunda hemfikirdik. Yerlesim alanlarimiz, konutlarimiz, ticarethanelerimiz, çarsilarimiz ve sehrimizin ihtiyaç duydugu yol genisletme ile otopark çalismalari gibi tüm konular tekrar gözden geçirildi. Özellikle depremzede hemserilerimizin mülkiyet haklari hiçbir sekilde zarar görmeden tekrar insa faaliyetleri devam edebilsin diye tüm genel müdürlüklerimiz ve belediyelerimizin teknik ekipleriyle bütüncül bir bakis açisiyla ele alindi. Bu konuda sehrimizin hafizasini korumak adina en ufak bir taviz vermeden ve mülkiyet haklarinda magduriyet olusumuna izin vermeden çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.



“Rezerv alan çalismalari sürüyor”

Rezerv alanlari ile ilgili de son duruma iliskin bilgiler paylasan Milletvekili Ölmeztoprak, “Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) hak sahipligi rezerv alan kentsel dönüsüm raporumuzun son durumuna göre rezerv alanda yer alan mahallelerimizi de bilgilendirme bazinda hemserilerimizle paylasmak isterim. Bu arada rezerv alani ilan edilme süreci ve bu sürecin içerisindeki teknik hususlarin incelenmesiyle Malatya’miz ölçeginde halen rezerv alan ilan süreci devam etmektedir. Belirtecegimiz mahallelerimizin teknik incelemeler sonucu bazen bir kismi bazen de daha genis alanlari ve bölümleri rezerv alan içerisine ilgili bakanligimizin ve belediyelerimizin ilgili teknik ekipleri incelemeleri sonucunda dahil edilmistir. An itibariyle incelemesi yapilanlar ve karar verilen rezerv alanlari ‘Akçadag, Baspinar, Dogu mahalleri. Darende, Haci Dervis Mahallesi. Dogansehir Yeni ve Dogu Mahalleri. Doganyol, Çolak, Gökçek ve Isak Mahalleri. Pütürge, Agalar ve Hatip Mahalleleri. Yesilyurt, Bentbasi, Bostanbasi, Çavusoglu, Hoca Ahmet Yesevi, Ilyas, Kaynarca, Kiltepe, Melekbaba, Salköprü, Seyh Bayram, Yakinca, Zaviye mahalleleri. Battalgazi ilçemiz ise Akpinar, Halfeti, Kirçuval, Tastepe, Alacakapi, Hamidiye, Niyazi, Yenihamam, Aslanbey, Hamiminçiftligi, Nuriye, Yildiztepe, Nuriye, Sancaktar, Cevherizade, Çösnük, Ismetiye, Saray, Kernek, Dabakhane, Istiklal, Sehitfevzi, Ferhadiye, Izzetiye, Siksik, Zafer, Göztepe, Kavaklibag, Tandogan Mahalleleri” diye konustu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile