Malatya'da Nitrat Kirliliğini Ölçmek İçin Mobil Laboratuvar Kuruldu

Malatya'da Nitrat Kirliliğini Ölçmek İçin Mobil Laboratuvar Kuruldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal sahalardaki yüzey ve yeraltı sularında nitrat kirliliğinin izlenmesi amacıyla alınan 20 mobil laboratuvardan biri de Malatya`ya kuruldu.



Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül , mobil laboratuvar projesinin bakanlığın alt yapısını güçlendirerek , yüzey ve yer altı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesini amaçladığını söyledi .


Proje ile tarımdan kaynaklanan kirliliğin önlenmesi , su kaynakları , toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılmasının hedeflendiğini anlatan Aygül , " Bu proje , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın alt yapısını güçlendirerek , yüzey ve yeraltı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesini amaçlıyor . " dedi .


Projeyle tarımsal aktivitelerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi ve su kaynakları , toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılmasının hedeflendiğini vurgulayan Aygül , " Nitrat direktifinin uygulanması için 2005 yılından bugüne kadar tarımsal alanlar içerisinde kalan yüzey ve yeraltı sularında belirlenen yaklaşık bin 750 adet su numunesi alma istasyonunda izleme yapılacak . Malatya`ya gelen bu mobil laboratuvar Elazığ , Tunceli ve Erzincan illerinde de hizmet verecek . ” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile