Malatya'da Ögrencilere Yardimci Kaynak Kitap

Malatya'da Ögrencilere Yardimci Kaynak Kitap

Malatya ’da, Milli Egitim Bakanligi tarafindan hazirlanan Liselere Geçis Sistemi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na(YKS) girecek13 bin ögrenciyle ücretsiz kitap seti dagitildi.

Ögretmenler Ortaokulunda düzenlenen kitap dagitim törenine, Vali Aydin Barus, Milli Egitim Il Müdürü Battal Kanbay, Yeni Malatyaspor’un takim kaptani Adem Büyük ile futbolcu Sadik Çiftpinar ve ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasin yapan Milli Egitim Il Müdürü Battal Kanbay, “Milli Egitim Bakanligimiz, Liselere Geçis Sinavi(LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na(YKS) kapsaminda Türkiye genelinde 23 milyon 500 bin ögrenciye ücretsiz dagitilacak kaynak kitap dagitimini gerçeklestiriyoruz. Malatya’mizda da bugün itibariyle 8’inci sinif ögrencilerimize LGS kapsaminda 12 bin 483 kaynak kitap dagitimina baslanacaktir. Toplamda ilimizde 216 bin adet kitap gelmistir. Bugün kitap dagitiminin ilk adimini yapacagiz” dedi.

Vali Aydin Barus ise kaynak kitap dagitiminin amacinin ögrencilerin ders kitabi disinda, sinavlara hazirliklarda yardimci olacagini belirterek, “ Ilimizde toplamda 216 bin kaynak kitap dagitimini gerçeklestiriyoruz. Bu ikinci siniftan 12’inci sinifa kadar tüm siniftaki ögrencilerimizi kapsamakta. Kaynak kitap dagitiminin amaci ögrencilerimize ders kitabi disinda hem sinavlara hazirlik hem de derslerinde olan gelisimini hizlandirmak için Milli Egitim Bakanligimizin uygulamaya koydugu bir proje. Okullarimiza devam eden ögrencilerimizin tamamina derslerinde destek saglayacak. kaynak kitaplari edinmede mali gücü olmayan ailelerin içinde önemli bir açigi kapatmis olacak” seklinde konustu.



Barus, Yeni Malatyaspor’a destek istedi

Yeni Malatyaspor’un zor bir süreçten geçtigini ve taraftar destegine ihtiyaci oldugunu vurgulayan Barus, “ Süper Lig’de ikinci yari maçlari basliyor. Ikinci yari maçlarinda Yeni Malatyaspor’un ciddi bir destege ihtiyaci var. Ilk yarida morallerimiz bozuktu. Beklenmeye gelismelerden dolayi. Istedigimiz maçlari oynayamadik. Ikinci yarida mücadele gücümüzün artmasiyla birlikte seyircimizin de destegiyle Yeni Malatyaspor’un seyircilerin destegine ihtiyaci var. Bu kapsamda Il Spor Güvenlik Kurulunda yaptigimiz degerlendirmede özellikle gençlerimizin Yeni Malatyaspor’a desteginin çok önemli oldugunu düsündük. Milli Egitim Müdürlügü’müzün organizesiyle ve Büyüksehir Belediyesinin de yardimlariyla her maça ögrencilerimizden önemli bir sayida taraftari Yeni Malatyaspor’un maçlarina götürecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile