Malatya'da Okul Okul Gezip Ögrencileri Eglendiriyorlar

Malatya'da Okul Okul Gezip Ögrencileri Eglendiriyorlar

Malatya’da deprem sonrasi ögrenciler, okullarina gelen gösteri ekibiyle bir nebze de olsa stres atiyor.

6 Subat depremlerinin büyük hasara yol açtigi Malatya’da hayatin normallesmesi adina bir yandan üst yapi çalismalari ara vermeden devam ederken, bir taraftan da deprem stresini yasayan çocuklarin bu travmadan kurtulmasi adina birçok etkinlik düzenleniyor. Sivil toplum kuruluslarinin da bu noktada birçok katkisinin oldugu süreçte Malatya Okul Öncesi Dernegi de okullarda gerçeklestirdigi gösteri ve etkinliklerle ögrencilerin bu süreci daha iyi atlatmasini hedefliyor.

Son olarak Battalgazi ilçesinde bulunan Hatice Ismet Seftalicioglu Ilk ve Ortaokullarini ziyaret eden dernegin gösteri ekibi burada ‘Çitlembik Abla’ ile Babl Show Gösterisi ve balon katlama etkinligi ile ögrencilere keyifli anlar yasatti. Okul bahçesinde gerçeklesen etkinlikte ögrenciler doyasiya eglenirken dernek baskani Sahide Baran, ziyaret ettikleri okullarda ilk olarak ‘Bilinçli Aile Bilinçli Toplum Projesi’ kapsaminda Olaganüstü Durumlarda Aile Yönetimi ve Aile Içi Iletisim Semineri verdiklerini de söyledi.



Deprem sonrasinda özellikle çocuklarin bu travmayi atlatabilmeleri adina birçok sosyal etkinlik gerçeklestirdiklerini belirten Baran, “Amacimiz çocuklarimizi eglendirerek onlari bu süreçte yalniz birakmamak ve yaralarimizi hep birlikte sarmak. Bir nebze de olsun çocuklarin bu travmadan kurtulmasi ve hayatlarini normale koymasi adina sosyal sorumluluk projesi ile yanlarinda oluyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile