Malatya'da Piknik Yapanlara Yangin Uyarisi

Malatya'da Piknik Yapanlara Yangin Uyarisi

Malatya Orman Isletme Müdürü Yakup Kalayli, meydana gelebilecek orman yanginlarina karsi vatandaslara uyarilarda bulunup, piknik yapanlarin dikkatli olmalarini istedi.

Türkiye’nin birçok yerinde son günlerde artan orman yanginlari ile ilgili vatandaslari uyaran Malatya Orman Isletme Müdürü Yakup Kalayli, özellikle piknik yapanlarin dikkatli olmalarini istedi. Kalayli, “Mevsim itibariyle havanin sicak olmasi nedeniyle piknik yapan vatandaslar dikkatli olmali ve piknik yaptiktan sonra közlerini tamamen söndürdükten sonra bölgeden ayrilmalari gerekmektedir” dedi.

Vatandaslarin özellikle ormanlik alanlarda ates yakmamalari, atesli piknik yapmak isteyenlerin bu konuda izin verilmis mesire alanlari ve tabiat parklarinda yapmalari konusunda uyarida bulunan Kalayli, "Izin verilmis alanlarda atesli piknik yapanlarin ise yaktiklari atesi mutlaka su ile söndürmelerini ve alanda birakilan sise, cam ve kagit gibi yangina sebebiyet verecek nitelikteki malzemeleri de usulüne uygun bir sekilde toplamalarini istiyoruz. Unutmayalim ki ormanlar hepimizin ortak degeridir. Yanmasi halinde ise eski haline gelmesi için onlarca yil geçmesi gerekiyor. Ormanlar emek ve masraflar sonunda olusuyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile