Malatya'da ramazan nostaljik etkinlere sahne olacak

Malatya'da yarın başlayacak olan Ramazan ayı çerçevesinde farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerin düzenlenece

Malatya'da yarın başlayacak olan Ramazan ayı çerçevesinde farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerin düzenleneceği kentte, mehter, ney konserleriyle sema ve kukla gösterileri vatandaşlara eğlenceli günler yaşatacak.

Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, yaptığı yazılı açıklama ile Ramazan programını açıkladı. Yeni Camii Meydanı'na kurulan iftar çadırında her gün yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini kaydeden Nalçacı, iftar sonrasında da vatandaşların eğlenceli bir Ramazan geçirmeleri için Abdullah Gül Parkı'nda Ramazan boyunca Aspuzu'da 'Ramazan Geceleri Programı' düzenleyeceklerini bildirdi.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayının özlemle beklenen bir dönem olduğunu kaydeden Murat Nalçacı, "Ramazan ayı, tüm bereketi ile inanmış yüreklerde mutluluk ve manevi coşkular oluşturur. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve güzel geleneklerimizden zedelenmiş olanlar, Ramazan ayında yeniden onarılır. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Aspuzu'da Ramazan Geceleri ile hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de Malatya halkına gerek tanınmış, gerekse yerel sanatçıların verdiği birbirinden güzel konserlerle sevinci ve coşkuyu bir arada yaşatmayı amaçlıyoruz. Başta İslam âlemi olmak üzere tüm hemşehrilerimin Ramazan ayını kutluyorum." dedi.

Teravih namazı sonrası Abdullah Gül Parkı'nda gerçekleştirilecek olan etkinlikler 23 gün sürecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile