Malatya'da Salsa Dansı Rüzgarı Esti

Bir doğu şehri olan Malatya'da Salsa Dansı rüzgarı esti

Bir doğu şehri olan Malatya'da Salsa Dansı rüzgarı esti. Anadolu turnesine çıkan Bursa Dans Evi Sanat Okulu, Hisar Kültür ve Sanat Evi'nde Malatyalılarla buluştu. Latin Amerika (Salsa) dansından örneklerin sunulduğu gecede, izleyiciler büyük keyif aldı.
Etkinlik hakkında bilgiler veren işletme sahibi Ercan Ersoy, "Bursa'dan dans grubu ekibimiz geldi. Ekip, Salsa gösterisi sundu ve bunun 14 Şubat'a gelmesi daha da güzel bir etkinlik olmasını sağladı. Biz, kültür ve sanat evi olarak, 2 aydır dans etkinlikleri düzenliyoruz. Resim, tiyatro ve müzik kurslarımızın içerisinde dans gösteriminin de bulunmasını istedik. Biz bunun Malatya'ya büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Amacımız Malatya'da kafe zihniyetini zaman öldürme değil, zaman değerlendirmeye
dönüştürmek. İnsanların kafeye geliş şekillerini değiştirmek için çalışıyoruz. Müdavimlerimizin Malatya standartları üzerinde zamanlarını değerlendirmesini amaçlıyoruz. Bu faaliyetleri özel günlerde değil her zaman yapıyoruz. Gerçekten güzel bir organizasyon oldu" dedi.
Bursa Dans Evi Sanat Okulu Ekip Şefi Dinçer Dişlon ise, Malatya'ya geldikleri için çok mutlu olduklarını ve Malatya halkının sanata büyük ilgisinin olduğunu ifade ederek, "Malatya çok güzel bir yer. İyi ki Malatya'ya gelmişiz. Malatya için önemli bir etkinlikle zinciri başlamış ve buna bizim de katkımızın olmasını istedik. Güzel bir organizasyon oldu" diye konuştu.
Dişlon, Salsa dansının Türkiye'de yavaş yavaş geliştiğini kaydederek, "Latin Amerika (Salsa) dansı Türkiye'de 2000 yılından itibaren yavaş yavaş gelişmeye başladı. Malatya'ya göstermek amacıyla Salsa dansını tercih ettik. Misafirlerden de olumlu tepkiler aldık" ifadesine yer verdi.
Doğu Anadolu'da turnelerine devam edeceklerini söyleyen Dişlon, "Bursa'da Dans Evi okulumuz var. Yurt içi ve yurt dışında turnelere katılıyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde de gösteriler yaptık. Şimdi özellikle Doğu Anadolu'yu tercih ediyoruz. Bu konuda, dansın başkenti olarak Malatya'yı düşündük. Kafamızda da burası vardı. Malatya çok güzel, gayet güzel bir yer ve insanları çok sıcak, dansa da ilgililer. Bu nedenle Malatya'da olduğumuz için çok mutluyuz. Bundan sonrada turnelerimiz devam edecek. 25 - 30
Mart'ta Fransa'ya gideceğiz, ardından Moskova'da bir gösterimiz olacak. Türkiye'ye döndükten sonra turneye kaldığımız yerden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Salsa Dansçısı Seyhan Dişlon da, Salsa dansının emek isteyen ve çaba gerektiren bir dans türü olduğunu vurgulayarak, "Malatya'ya eşimle beraber geldik ve burası çok güzel. Malatya'yı Bursa'ya benzettik. Malatya insanı dansa çok ilgili, bu bizi çok mutlu etti. Dans bir spordur. Dansla, hem spor yapabilirsiniz, hem de hobi kazanırsınız. Ben gençleri, dansın aktivite olduğu yerlere gitmelerini tavsiye ediyorum. Dans emek isteyen bir uğraş ve öğrendiklerinde de vazgeçemeyecekleri bir hobi olacak" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile