Malatya'da STK'lardan Teröre Tepki

Kentteki 60 STK'nın katıldığı Malatya Kardeşlik Platformu, terör olaylarını kınadı

Malatya Kardeşilik Platformu kapsamında bir araya gelen 60 sivil toplum kuruluşu (STK), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

ASKON Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş, platform adına yaptığı yazılı açıklamada, STK temsilcileri olarak son günlerde Türkiye'de ‎cereyan eden bazı mühim meseleleri Türk milletiyle paylaşarak var olan birlik ve beraberliğin pekişmesine katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Güneydoğu Anadolu'yu kana bulayan PKK terör örgütüne, bu örgütün yerli ve yabancı işbirlikçilerine ve bunları hala destekleme gafletinde bulunanlara artık haykırmak istediklerini ifade eden Karataş, şöyle devam etti:

"Biz Müslüman bir halkız. Hak yolda ve Allah'ın sevdiği din üzereyiz. İyi niyetli ve temiz kalpliyiz. Ne kimseye haksızlık ve kötülük yaparız ne de kimsenin haksızlığa ve kötülüğe maruz kalmasına müsaade ederiz. Yani akıl, mantık, vicdan yönünden ahiret ve ilahi adalet cihetinden durumumuz sağlam. İşte böyle bir durumda saldırı nereden gelirse gelsin, ister Rusya'dan, ister Suriye'den, isterse terör örgütlerinden gelsin, ölümden, düşmandan korkmaz, kaçmayız. Ölmekten, şehit olmaktan zevk alırız. Bu bizim tarih boyu en güzel, en güçlü, en sağlam temelimiz."

Karataş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki operasyonlarda yaralanan güvenlik güçlerinin hastanedeki tedavilerinin ardından tekrar bölgeye giderek mücadeleye devam ettiğini vurgulayarak, "Şehadet tarihimize baktığımızda bu güzel  örneklerin binlercesiyle karşılaşır ve bununla gurur duyarız" ifadesini kullandı.

Malatya'daki 60 STK'nın ortak sesi olan Malatya Kardeşlik Platformu olarak Türk milletine seslenen Karataş, şunları kaydetti:

"Lütfen gözünüzü dört açın, gaflete düşmeyin. Birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilin ve bunun daim olması ‎için olayların perde arkasında neler döndüğünü görmeye, anlamaya çalışın ki çok kritik günler yaşıyor, birçok fitneye ve belaya maruz bırakılıyoruz. ‎Aziz, vefakar ve fedakar milletimiz, Güneydoğu'daki olaylar bir bakıma Allah'ın bize bir uyarısıdır. Gerek siyasiler, gerekse STK'lar olarak bizler, çok çalışmalı, çok planlı olmalıyız. Pek çok ihtimali değerlendirmeliyiz. Bir şeyi olmadan çok önce kestirebilmeli, cimrilik yapmadan, gevşeklik yapmadan, tedbirleri çok güzel alabilmeliyiz. İleriye dönük işlerimizin, gelecek ayların, yılların planını muntazam yaparsak, Türkiye'nin bölünmesi, halkın birbirine düşmesi istense de gerçekleşmez."

Karataş, ülkede her zamankinden daha çok sevgi, saygı, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile