Malatya'da Sulama Kanali Bloklari Devrildi Açiklamasi 2 Yarali

Malatya'da Sulama Kanali Bloklari Devrildi Açiklamasi 2 Yarali

Suyun sürükledigi araçtaki kisi ile dere yatagindaki kisi AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarildi.

Malatya'nin merkez Yesilyurt ilçesinde sulama kanali bloklarinin devrilmesi sonucu 2 kisi yaralandi.

Kozluk Mahallesi mevkisinde Çat Baraji'ndan beslenen Keklicek HES'in sulama kanalinin 4 blokunun devrilmesi sonucu su taskini yasandi.

Bazi evleri su basarken bir araç da suyun etkisiyle sürüklendi. Dere yatagindaki bir kisi ile araçtaki kisi yaralandi.

Bölgeye gelen itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalismasi sonucu bölgeden alinan yaralilar, saglik ekiplerince Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi.

Olay yerinde inceleme yapan Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü (MASKI) Mehmet Yasar Karatas, gazetecilere, sehre su saglayan Kaptaj'in bulundugu bölgenin üst tarafinda Çat Baraji'ndan beslenen Keklicek HES'in sulama kanalinin 4 blokunun devrilmesi sonucu kanaldan akan suyun yamaçtan asagi indigini, suyun 3 evi ve Kaptaj alanini kapladigini söyledi.

Taskinla birlikte sehre su tasiyan vanalarin kapatildigini, suyun tahliye edildigini belirten Karatas, söyle konustu:

"Gerek bizim koruma alani içerisindeki alana selle gelen taslarin akmasi havuza suyun dolmasi ciddi bir hasara neden oldu. Biz de acilen vatandasin suyunun kesilmemesi adina ilk tedbirleri aldik. Su an temizlik islerini kismen yaptik. Yarim saat içerisinde sisteme tekrar su verecegiz. Klorlama islemlerini baslattik. Mevcut depolarimiz zaten yeterince doluydu. Onlar zaten vatandasimizin ihtiyaç duydugu suyu sagliyor. Tabii sahada epeyce bir hasar olusmus. Gerek vatandasimizin evleriyle alakali, gerekse özellikle bizim Kaptaj alanindaki sahayla alakali, yan kanallarla alakali çalismalarimiz için is makinelerimizi buraya topladik. Arkadaslarimiz yogun çalisiyorlar. Insallah toparlayacagiz. Ancak bizim buradaki tesellimiz kimseye bir sey olmadan, vatandaslarin cani yanmadan bu sikinti asildi."

Musluklardan ilk anda bir miktar bulanik su gelebilecegini, bunda tehlikeli bir durumun söz konusu olmadigini ifade eden Karatas, "Klor miktarlarini, dozajini ona göre ayarladik. Vatandaslarimizin içme suyuyla alakali endise duyacaklari bir sey söz konusu degil. Bizim zaten laboratuvarimiz açik, her noktada muhtelif örnekler aliyoruz. Vatandaslarimiza en azindan saglik açisindan bir sey yansitmamak adina bu çalismalarimizi devam ettiriyoruz." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile