Malatya'da Telafi Egitimine 21 Bin 670 Ögrenciyle Baslandi

Malatya'da Telafi Egitimine 21 Bin 670 Ögrenciyle Baslandi

Malatya Milli Egitim Il Müdürü Battal Kanbay, 5 Temmuz’da baslayan telafi egitimine Malatya’da 21 bin 670 ögrencinin katilacagini söyledi.

Dünya’yi etkisi altina alan Covid-19 pandemisi egitimde de aksamalara neden oldu. Ögrencilerin eksikliklerini gidermek için ülke genelinde 5 Temmuz’da baslayan telafi egitimine Malatya’da bin 71 ögretmen ve 21 bin 670 ögrenciyle baslandi. Il Milli Egitim Müdürü Battal Kanbay, Gazi Ilkokulu’nu ziyaret ederek telafi egitim gören ögrencilerle bir araya geldi. Ilk olarak çocuklarin telafi egitimiyle ilgili fikirlerini alan Kanbay, ögrencilerle oyun oynadi. Daha sonra zeka gelistirme sinifini ziyaret eden Kanbay, ögrencilerle satranç ve masa tenisi oynadi.

Malatya Il Milli Egitim Müdürü Battal Kanbay, yipratici ve zor bir süreçten geçildigini belirterek, pandemi döneminde Malatya’nin Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunu kaydetti ve bu basarinin LGS’ye yansidigini söyledi.

Kanbay, “Pandemi dönemi hem velilerimiz, hem ögretmenlerimiz hem idarecilerimiz için zor bir süreç. Herkesin hayatlariyla imtihan edildigi bir süreçte biz basarili bir sekilde isin içerisinden çiktik. Geriye baktigimizda bu yorgunlugumuzun karsiligini bulmus durumdayiz. Hem okul planlamasi hem de ögrencilerin erisimiyle ilgili Malatya LGS’de Türkiye ortalamasinin üzerinde çikti. Yorucu, yipraticida olsa keyifli bir yildi denilebilir” seklinde konustu.

Malatya’da “Telafide bende varim” programina basladiklarini belirten Kanbay, “Burada sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde ögrencilerimizin salgin sürecinde yasadiklari olumsuz duygulari, beceri, hareketlerindeki gerileyislerini önleyebilmek için bakanligimiz bir proje baslatti. Malatya’da da basarili bir sekilde yürütüyoruz. Telafiye daha çok küçük yas gruplari katilim fazla. Süreç içerisinde katilim artiyor. Daha yeni basladi.

Ben daha da olgunlasacagini düsünüyorum çünkü biz Spor il müdürlügümüzle beraber spor tesislerini de açmaya karar verdik” dedi.

Velilere çocuklarini telafi egitimlerine göndermeleri çagrisinda da bulunan Kanbay, “1 buçuk senedir ögrencilerimiz evlerde. Uzaktan egitim süreci her ne kadar iyi gitse de ortada bir okul arkadas sorunlari var. Sosyal beceriler, kültürel ve spor alaninda bir takim gerilemeler var. Bunlari biz telafi etmek istiyoruz. Bu programin daha keyifli ve egitici olacagindan velilerimiz süphe etmesin. Önümüzdeki hafta spor alanlarini da açarak becerileri artirmayi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Karnelerin erisime açilmasinin ardindan, 5 Temmuz itibariyle baslayan "Telafide Ben de Varim" programi çerçevesinde gerçeklestirilecek egitimler 31 Agustos’a kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile