Malatya'da 'Trafik Ve Ilkyardim Haftasi' Etkinliklerle Kutlandi

Malatya'da 'Trafik Ve Ilkyardim Haftasi' Etkinliklerle Kutlandi

Her yil Mayis ayinin ilk haftasinda kutlanan ‘Trafik ve Ilk Yardim Haftasi’ Malatya’da da çesitli etkinliklerle kutlandi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde kutlanan Trafik ve Ilk Yardim Haftasinda kurallarin yaya ve araç güvenligine sagladigi önem ele alindi. Malatya Valisi Ersin Yazici, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er, Malatya Il Emniyet Müdürü Arif Çankal, Malatya Il Jandarma Komutani Ercan Altin, Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, kurum müdürleri ile birlikte vatandaslar ve ögrencilerin katildigi etkinlikte yapilan konusmalarda trafik kurallarinin önemine deginildi.

Vali Ersin Yazici konusmasinda kurallarin mutlaka uygulanmasi gerektigine deginerek, “Siz trafige çiktiginizda yaya veya araçla, eger kurallara uymazsaniz herkes kafasina göre hareket ederse canimiz yanar, üzülürüz, kul hakkina gireriz. Yaya yada araçla topluluklarin içine girdigimiz de mutlaka hepimizin uymasi gereken kurallar olacak. Bununda bir tek gerekçesi var, insanlarin bir birine saygi göstermesi ve baskalarinin özgürlük alanina girmemesi. Eger herkes istedigi gibi hareket ederse, misal çevreyolunda 200 kilometre hiz ile giderse birilerinin canini yakarsiniz. Bu nedenle bu haftanin kutlanmasinin da ki amaçta sizlerin trafik kurallarini daha da iyi anlamasi ve hayatin her alaninda uygulamasi” diye konustu.

Konusmalarin ardindan meslek hayatlarinda trafik kurallarina uyan ve ceza kesilmeyen bazi esnaflara da Vali Yazici tarafindan plaket takdim edildi. Ögrenciler tarafindan trafik haftasi konulu tiyatro gösterisinin ardindan açilan stantlarda yaya ve araç güvenligi basta olmak üzere kurallara iliskin ögrencilere bilgiler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile