Malatya'da Yerli Üretim Kırmızıbiber Ekildi

Malatya Sebzeciliğini Geliştirme ve Çeşitlendirme Projesi kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kentte 10 bin yerli üretim dila kırmızı biber fidesi dikildi.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Battalgazi ilçesi Bahçelievler ve Doğanşehir ilçesi Günedoğru mahallelerinde Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen 10 bin yerli üretim dila kırmızı biber çeşidi fidesinin dikimi gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, amaçlarının tarımsal çeşitliliğin arttırılması, üreticinin gelir elde edebileceği, kentte yetiştiriciliğe uygun yerli ve milli çeşitlerin yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

Battalgazi ve Doğanşehir ilçelerinde 2 üreticiyle toplam 2 dekar alanda projenin yürütüldüğünü ifade eden Macit, şunları kaydetti:

"Projenin toplam maliyeti 10 bin 400 lira olup 8 bin lirası il müdürlüğümüz tarafından karşılanmış, üreticiler ise projeye 2 bin 400 lira katkı sağlamışlardır. Bitki besleme ürünlerinin seçiminde çevre ve doğa dostu ürünler tercih edilecek, hastalık- zararlı kontrolü ve mücadelesinde Bakanlığımız Teknik Talimatları doğrultusunda İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından üreticilerimize destek verilecektir. Bu proje ile bölge üreticilerimize örnek olacak birim alandan daha fazla gelir getiren ürünlerin üreticilerimiz tarafından yetiştirilmesi uygulayarak öğrenmeleri sağlanacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile