Malatya'da Yikimlar Ve Insa Çalismalari Sürüyor

Malatya'da Yikimlar Ve Insa Çalismalari Sürüyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan 11 sehirden biri olan Malatya’da, bir yandan agir hasarli binalarin yikimlari gerçeklestirilirken, diger yanda ise imar ve ihya çalismalari devam ediyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 kentten biri olan Malatya’da agir hasarli binalarin yikimi kontrollü sekilde sürüyor. Yikim islemlerinde sona gelindigi kentte çalismalarin tamamlandigi bölgelerdeki enkazlar ise kamyonlarla döküm sahalarina tasiniyor.

Acil yikilacak ve yikik 6 bin 643 binanin enkazinin kaldirildigi kentte agir hasarli yapilarda ise 36 bin 10 binanin 29 bin 770’inde enkaz kaldirma çalismalari tamamlandi.

Agir hasarli yapilarin yikim oranlarinda yüzde 87,10’luk gerçeklesmeye ulasildigi kentte diger taraftan ise imar ve ihya çalismalari devam ediyor.

“Malatya 2 yila kadar toparlanacaktir”

Depremlerde önemli bir ölçekte etkilenen Malatya’nin 2 yila kadar toparlanmasini beklediklerini belirten vatandaslardan Cemal Karakurt , sehir merkezinde bir taraftan agir hasarli binalarda yikimlar devam ederken, yeni çarsi projesinde ise insaatlarin yükseldigini söyledi.



“Merkezde insaat ve yikimlar sürüyor”

Kent merkezinde esnaflik yapan Kasim Felek ise, “Bölgede esnaflik yapiyoruz. 6 Subat depremlerinde is yerlerimiz yikildi, konteyner isyerlerinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sehir merkezinde de insaatlarda yükselmeye basladi.

Çalismalarin en kisa sürede tamamlanarak kalici isyerlerimizin teslim edilmesini bekliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile