Valilik, ildeki işsizliğin azalması ve istihdamın artırılması amacıyla tekel depolarını yatırımcılara tahsis ederek 4 bin kişinin iş sahibi olmasını sağlayacak.
Malatya Valisi Ulvi Saran, Yakınca beldesindeki tütün depolarının tekstil üretiminde kullanılması için 10 tekstil firması ile sözleşme imzaladıklarını söyledi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın elinde bulunan ve bu nedenle atıl duran Tekel Sigara Fabrikası`nın depolarını istihdamı artırmak için yatırımcılara tahsis etmek üzere harekete geçtiklerini kaydeden Saran, tahsisini il özel idaresine yaptırdıkları depoları şimdi de Malatya`daki işsizliği düşürmek ve yeni iş kapıları için konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmalara tahsis ettiklerini dile getirdi.
Bu tahsisi hali hazırda Malatya`da bir iş kurmuş ve belli sayıda istihdam eden, ya da bir üretimde bulunan kuruluşlara değil, il dışından gelecek firmalara yaptıklarını anlatan Vali Saran, “Söz konusu işletmelerin dışarıdan gelmeleri şartı ile bu yerlerin tahsis edileceğini beyan ettik. Buradaki amaç yeni iş kapısı açmak. Yakınca beldesi, Kernek ve Göztepe mahallelerindeki tekel depoları bunlar. Sadece Yakınca beldesindeki depoların alanı 80 bin 436 metrekare. Gelecek işletmelerin de sistemlerini, tesislerini, makine tesisatlarını buraya taşımaları şartını koyduk. En çok istihdam konfeksiyon sektöründe. İkinci şartımız da kurulacak işletmenin konfeksiyon sektöründe faaliyet göstermesi idi.” dedi.
Depoların bazı bölümlerini iki kat şekline getirmek kaydı ile tahsis etme şansına sahip olduklarını anlatan Saran, ``3 ayrı semtte bulunan sigara depolarının tahsis edilmesi sonucunda ortalama 5 bin yeni kişiye istihdam kapısı açacağımızı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
İstanbul`dan pek çok firmaya tahsis yaptıklarını ifade eden Saran, bunların bir kısmının faaliyete başladığını bir kısmının da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
“HES YATIRIMLARINA AZAMİ YÜZDE 65 SINIRLAMASI GETİRDİK”
Malatya Valisi Ulvi Saran, enerji üretimi için kurulan hidroelektrik santrali (HES) yatırımlarına da değindi. Bu santrallere doğaya zarar vermeme koşulana bağlı çalışma izni verdiklerini belirten Saran, Türkiye’nin enerji ihtiyacı çerçevesinde kurulan santrallerin ülkenin bir gerçeği olduğunun altını çizdi. Saran, “HES’lere akmakta olan suyun yüzde 35`ini tabiata bıraktıktan sonra en azami yüzde 65`ini kullanma zorunluluğunu getirdik." dedi.
Malatya`daki Atıl Tekel Depoları 5 Bin Kişiye İstihdam Oluşturacak
Malatya Valiliği, özelleştirme sonucu atıl duruma düşen Tekel Sigara Fabrikası`na ait depoların ekonomiye kazandırılması için harekete geçti.