Malatya'daki Oto Sanayilerde Kar Yogunlugu

Malatya'daki Oto Sanayilerde Kar Yogunlugu

Uzun süredir etkisini sürdüren kar yagisi, beraberinde çok sayida kazayi da getirdi. Kar yagisi ve buzlama sebebiyle kayganlasan yollarda kaza yapan araç sahipleri, solugu tamircilerde aldi.

Malatya’da uzun süredir etkili olan kar yagisiyla birlikte meydana gelen kazalar sebebiyle sanayi sitesindeki kaportacilar ve araba tamircileri olusan yogunluga yetismekte zorlandi. Kar lastigi takmayan, zincir bulunmayan ve kis bakimini yaptirmayan araçlar karli ve buz tutan yollarda kontrolü saglayamayinca kazalar yasandi. Kaza nedeniyle sanayi sitesinde kaportacilarda ve tamircilerde yogunluk olustu.

“Kar ve buz oldugu zaman kaza kaçinilmaz oluyor”

Kar yagisi ile birlikte kazalarin da arttigini ve sanayide yogunluk olustugunun altini çizen Kaporta Ustasi Abuzer Bay, sürücülerin zorunlu olmadikça trafige çikmamalari gerektigini vurgulayarak, “Bizim bölümümüz kaporta oldugu için hasarli araçlar baya oldu. Kazalardan dolayi sanayide baya bir yogunluk olustu. Elimizden geldigi kadar onlari tamir edip gönderdik. Tüm esnaf arkadaslarimizda da yogunluk vardi. Ilk kar yagisinda baya yogunluk olustu. Sonraki yagislarda sürücülerimiz daha tedbirli kis lastiklerine de önem veriyorlar. Kar ve buz oldugu zaman kaza kaçinilmaz oluyor. Sürücülerimiz zorunlu olmadigi takdirde trafige çikmamalari gerekiyor. Karli ve buzlu havada kis lastikleri ve zincirle çikarlarsa daha iyi olur” dedi.

Son günlerde yagan kar yagisi ve havalarin sogumasiyla birlikte araçlarinin kislik bakimin yaptirmayan sürücülerin sanayide yogunluk olusturdugunu belirten Tamir Ustasi Oguzhan Gümüs ise “Kis aylarinda isimizde hareketlilik yasaniyor. Özellikle kis bakimlari antifriz degisimleri olsun, motor yagi, hava filtre degisimleri yapiyoruz. Müsteriler kis bakimlarini servisimizde yaptirmaktalar. Son günlerde karin Malatya’da baya etkili olmasi zincir, kar çorabi veya kis bakimi ile ilgili ürünler yogunluk olusturdu. Insanlar kar yaginca kis bakimlarini, kis lastigi, antifriz degisimi yapmak için servisimize geliyor. Bu da dogal olarak islerimizi arttiriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile