Malatya Egitim Ve Arastirma Hastanesi'nden 'Dev' Ameliyat

Malatya Egitim Ve Arastirma Hastanesi'nden 'Dev' Ameliyat

Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde 210 kilogram olan obezite hastasi basarili bir ameliyat geçirdi. 26 yasindaki hastanin hedefi bu ameliyat ile 10 kilo verebilmek.

Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde 210 kilogramlik Muhsin Akklinç’a cerrahi operasyon gerçeklestiren Genel Cerrahi uzmani Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, yillar önce dramatik sonuçlanan operasyonlarin günümüzde artik çok daha olumlu sonuçlar dogurdugunu ifade etti.

210 kiloya sahip 26 yasindaki Muhsin Akkilinç’a mide küçültme operasyonu gerçeklestiren Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi doktorlarindan Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, obezitenin vücutta yag birikiminin artmasiyla olustugunu belirtti.

Obezite ile mücadelenin sadece genel cerrahi uzmanlarinin degil, multidisipliner yaklasimla yapilmasi gereken bir durum oldugunu ifade eden Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, "Tüm hastalara önce bir endokrinoloji dahiliye uzmanligi esliginde diyet tedavisi verilmesi gerekmektedir. Diyet tedavisinin ardindan bir de farmakolojik tedavi dönemi var. Bunlara ragmen zayiflayamayan, zayiflamayi basaramayan hastalarimiz için cerrahi operasyon önermekteyiz. Yillar önce obezite cerrahisinden kaynaklanan komplikasyonlar vardi. Bundan dolayi operasyonlar ölümle sonuçlanan çok dramatik ve çok medyatik olabiliyordu. Ancak yillar içerisinde hem cerrahlarin tecrübelerinin artmasiyla hem de tibbi teknolojinin daha ilerlemesiyle komplikasyon alanlari ve bunlara bagli ölüm oranlari çok daha azalmis durumda. Bu yüzden hastalar güvenerek tecrübeli merkezlerde ameliyat olabilirler. Ülkemizde kadinlarin neredeyse yüzde 40’i erkeklerin ise yüzde 25’i maalesef obez sinifina girmektedir. Bu yüzden obeziteyle mücadele ülkemiz için çok önem arz ederken, Saglik Bakanligimiz her geçen gün obezite merkezlerini arttirarak kurmaktadir" dedi.

“Hedefim 100 kilogram vermek”

Kahramanmaras’tan Malatya’ya obezite tedavisi için gelen Muhsin Akklinç ise cerrahi operasyon ile mide küçültme ameliyati oldugunu belirtti.

Asiri kilolarindan dolayi hayatinda zorluklar yasadigini ifade eden Akkilinç, "Asiri kilolar yüzünden yürürken çok zorlaniyordum ve belim agriyordu. Günlük islerimin birçogunu yapamiyor, önemli toplantilara katilamiyordum. Daha önce birçok kez normal diyet yaptim. Fakat olmadi. Cerrahi operasyonun eskisi gibi basarisiz sonuçlanma riskinin az oldugunu ifade eden Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, 210 kilo iken beni ameliyat etti. Kendisine tesekkür ediyorum. Benim için ideal olacak kilo 100 ila 110 arasi. Yapilan mide küçültme cerrahi operasyonu ile 100 kilogram verme hedefindeyim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile