Deniz yayımladığı açıklamada Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazetelerin sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlandığını hatırlatarak “Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih 10 Mayıs 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basının, demokrasinin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Deniz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız darbe girişiminde medyanın verdiği katkı her tür övgüye layık olarak değerlendirilmektedir. Yine bu darbe girişiminde basın mensupları canlarını ortaya koyarak, halkın sokağa çıkmasını ve yetkili birçok kişinin ekrana gelmesini sağlamış, böylece darbenin engellenmesinde büyük görev yapmışlardır.
Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi yapan basınımız, demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir.
Malatya’da yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haber almamızı, yine kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da Malatya’nın gelişmesi yönünde çalışıp yerine getireceğimize inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”
Malatya Gazeteciler Ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Deniz Açıklaması
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basın, demokrasimizin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir” dedi.