Malatya Havaalanı'nda Gümrük Kontrolleri Başladı

Malatya Havaalanı`nda gümrük kontrol işlemlerine başlandı.

Malatya Valiliği’nin girişimleriyle uçak saatlerine göre gümrük denetimleri için personel tahsis edildi. Böylece, kente yurt dışından doğrudan uçuşlarda, uçakların İstanbul’da inerek gümrük denetimi yapmasına gerek kalmadı. Aynı zamanda, zaman kaybı ile yolcu eşyalarının zarar görmesinin önüne geçildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, yaptığı açıklamada, Malatya`dan yurt dışı doğrudan uçuşlarda eşyaların İstanbul`da uçaktan indirilerek gümrük kontrolünden geçirilip, tekrar uçağa yüklendiğini anımsattı. Malatya Havaalanı`ndan, havayolu şirketlerince yurt dışında çeşitli noktalara doğrudan uçuşlar gerçekleştirildiğini ve yurt dışında yaşayan Malatyalıların çokluğu nedeniyle bu uçuşların yaz aylarında daha da yoğunlaştığını vurgulayan Saran, Malatya`da gümrükleme yapılmaması nedeniyle vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Daha önce, Malatya`dan uçağa yüklenen eşyaların İstanbul`da tekrar indirilerek gümrükleme işlemi yapıldığını kaydeden Saran, "Bu durum, hem zaman kaybına yol açmaktaydı hem de vatandaşlarımızın eşyalarının zarar görmesine neden oluyordu. Girişimlerimiz sonucu, Malatya Havaalanı`nda Malatya Gümrük Müdürlüğü ve Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlilerimizce gümrük işlemleri yapılmaya başlanmıştır. Uçakların iniş ve kalkış saatlerine göre personel, tahsis edilen araçlarla havaalanına giderek görevlerini yapmaktadır. Bu, ilimiz için son derece olumlu bir gelişme. Bu gelişmeyle hem vatandaşlarımız hem de ticaret erbabı yurt dışına daha rahat seyahat imkanına kavuştu." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile