Malatya Içli Köfte Yemegi Ve Banazi Karasi Üzümü Cografi Isaret Tescil Belgesine Kavustu

Malatya Içli Köfte Yemegi Ve Banazi Karasi Üzümü Cografi Isaret Tescil Belgesine Kavustu

Yesilyurt Belediyesi ve Yesilyurt Kent Konseyinin ortaklasa yürüttükleri çalismalar neticesinde, Malatya’nin yöresel lezzetlerinden Malatya Içli Köfte Yemegi ile Banazi Karasi Üzümü Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Cografi Isaret Tescil Belgesine kavustu.

Çinar, Malatya’nin tescil belgesine kavusan 14 yöresel ürününden 4’ünün Yesilyurt’ta olmasindan büyük bir memnuniyet duyduklarini söyledi.



Türk Patent ve Marka Kurumuna yapilan basvurunun kabul edilmesinden sonra Ankara’ya giden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Cavit Aslan, Yesilyurt Belediye Meclis Üyesi Ismail Caner Kaymaz ile Yesilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Habip Asan’i makaminda ziyaret ettiler.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Habip Asan, Malatya Içli Köfte Yemegi ile Banazi Karasi Üzümünün Tescil Belgesini Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a takdim etti.

Malatya ve Yesilyurt’un tarihsel zenginlikleri, yemekleri, tarimsal ürünleri ve medeniyetini ön plana çikartmaya yönelik önemli çalismalar yaptiklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Malatya’nin geleneksel sofra kültüründe özel bir konumda olan içli köfte ile tadi ve aromasiyla farkli bir lezzet olan Banazi karasi üzümünün Cografi Isaret Tescil Belgesi almasindan büyük bir memnuniyet duyduklarini söyledi.



Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Habip Asan’a tesekkürlerini sunan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Yesilyurt Kent Konseyimizle ortaklasa yürüttügümüz çalismalar neticesinde geleneksel sofra kültürümüzün önemli lezzetlerinden olan içli köfte yemegimiz ile tarimsal ürünlerimizden banazi karasi üzümümüz Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Cografi Isaret Tescil Belgesi almaya hak kazandi. Yaptigimiz basvuru ve girisimlerimizin olumlu sonuç vermesinden sonra bugün Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Habip Asan’i makaminda ziyaret ederek faydali bir görüsme yaptik ve her iki yöresel lezzetimizin tescil belgemizi aldik. Malatya ve Yesilyurt’un tarihsel zenginlikleri, kültürü ve sofralarimizin essiz lezzetlerinin korunmasi, muhafaza edilmesi ve gelecege tasinmasi adina baslatilan çalismalara desteklerini esirgemeyen Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Habip Asan basta olmak üzere bu konuda aktif bir çalisma yürüten tüm kurullara ve görevlilere sahsim ve hemsehrilerim adina tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Cografi Isaret Tescil Belgesine kavusan Malatya Içli Köfte Yemegi ile Banazi Karasi Üzümünün tanitimi ve pazarlamasini daha planli ve sistemli bir sekilde gerçeklestirerek kentin turizm ve ekonomik hayatina önemli katkilar sunacaklarini ifade eden Baskan Çinar, “Malatya mutfaginin essiz lezzetlerinden olup, damaklarda farkli bir tat birakan içli köftemiz ile banazi karasi üzümümüzün yakindan taninmasi ve bilinmesi için önemli bir belgeye kavustuk. Malatya ile markalasan Malatya Içli Köfte Yemegimiz ve Yesilyurt’umuzun verimli topraklarinda yetisen Banazi Karasi Üzümümüz, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilmesiyle birlikte kültürel ve ekonomik açidan da korumaya alinmis oldu. Bu essiz lezzetlerimizin hazirlanisi ve sunumunu da artik belli bir düzeye yerlestirip, hak ettigi degeri görmesi için gerekli çalismalari yapacagiz. Padisah yemegi olarak bilinen kiraz yapragi sarma köftemiz ve dalbasti kirazimizdan sonra banazi üzümümüz ve içli köftemizin de cografi isaret tescil belgesine layik görülmesi hepimizi mutlu etmistir. Bugün aldigimiz tescil belgelerinden sonra Malatya’da tescillenen yöresel ürünlerimizin sayisini 14’e çikmis oldu. Tescil belgesi almaya kazanan ürünlerden dördünün Yesilyurt’ta olmasi ise bizleri ayrica gururlandirmaktadir. Yöresel ürünlerimizin tanitimi ve tescil belgelerine kavusma süreçlerinde katkilarini esirgemeyen Yesilyurt Kent Konseyimize, Yesilyurt Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifimize ve katki sunan herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Malatya ve Yesilyurt’a hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Malatya’nin gastronomi ve kültür kenti oldugunu hatirlatan Çinar, “ Malatya’nin gastronomi alanindaki güçlü potansiyelini iç ve turizme kazandirip kentimizin turizm yapisini hareketlendirmek ve daha fazla turistin kentimize gelmesini saglamak adina son dönemlerde ciddi çalismalar ve yatirimlar yapiliyor. Milletvekillerimiz, Valiligimiz, Büyüksehir Belediyemiz, sivil toplum kuruluslari ve meslek örgütlerimizle birlikte çalisarak gastronomi alaninda ne kadar iddiali oldugumuzu gözler önüne seriyoruz. Birlik ve beraberlik ruhuyla baslatilan ve devam eden çalismalarin meyvelerini ise teker teker topluyoruz. Yesilyurt Belediyesi olarak ta bu çalismalar içerisinde aktif bir sekilde yer alip, dogal ve kültürel zenginliklerinin yani sira vegan ve vejeteryan yemekleri ile kahvaltiliklariyla zengin bir yemek menüsüne sahip Yesilyurt mutfaginin hak ettigi degeri görmesi, taninmasi ve bilinmesi için Lezzet Vadisi projemiz çatisi altinda önemli projeleri gerçege dönüstürüyoruz. Cografi Isaret Tescil Belgesi almasi için Türk Patent ve Marka Kurumuna basvurusu yaptigimiz bir çok ürünümüz daha bulunmaktadir, insallah onlarinda bu belgeyi almasiyla birlikte yöresel ürünlerimizi markalastirip, dünyanin dört bir tarafina Malatya ve Yesilyurt adi altinda essiz lezzetlerimizi ulastiracagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile