Malatya İnönü Üniversitesi Pediyatri Okulu

Malatya İnönü Üniversitesi Pediyatri Okulu

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Pediyatri Okulu projesi kapsamında "Pediyatrik Nefroloji" sınıfı açılarak, eğitimlere başlandı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen çalışma kapsamında çeşitli üniversitelerden gelen 11 akademisyen, katılımcılara eğitim veriyor.

Proje ve çalışmalarla ilgili bilgiler veren Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, 2010 yılında başlanan Pediyatri Okulu projesi kapsamında 4. Sınıfı açarak, eğitimlere başladıklarını bildirdi. Yakıncı, projenin Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıdığını kaydederek, "Pediyatri Okulu, Türkiye'de ilk defa İnönü Üniversitesi Pediyatri Bilim Dalı tarafından düzenlenen bir sistem. Bu programa 2010 yılında başlandı. Şuana kadar 4 sınıf açtık. Busınıfımız, "Pediyatrik Nefroloji" sınıfı. İlk olarak Ekim 2010 yılında "Pediyatrik Gastroentroloji" sınıfı daha sonra "Pediyatrik Nöroloji" ve yeni doğan sınıfını açtık. Şuanda da dördüncü olarak "Pediyatrik Nefroloji" sınıfını açtık" dedi.

Çalışmanın pediyatristlere destek sağladığını ifade eden Yakıncı, "Pediyatri Okulu'nun mantığı mütevazi ücretlerle katılım sağlanması, katılımcı sayısının sınırlı tutulması, kısa sürede yoğun bilgi verilmesi ve hedef kitle olarak özellikle pediyatri araştırma görevlileri ve pediyatri uzmanlarını hedefliyor. Türkiye'de ilk defa yapılıyor olması sürdürülebilir olması ve bunun yanında çok büyük masraflar oluşturmaması nedeniyle de pediyatristlere destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Yakıncı, projenin sürdürülebilir olduğunu vurgulayarak, "Toplam 20 saat ders veriliyor. Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 11 akademisyen burada ders veriyor. Bu şekilde sürdüğü takdirde, güzel şeyler olacaktır. Çünkü katılımcılar bu çalışmalardan çok memnunlar. Çünkü katılımcı sayısı sınırlı tutuluyor ve bire bir soru sorma imkanı sağlanıyor. Bir anlamda interaktif bir eğitim oluyor" diye konuştu.

"Pediyatrik Nefroloji" sınıfı kapsamında verilen eğitimin pazar günü sona ereceği kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile