Malatya Kent Konseyi, Anne Çocuk Eğitimi Kursu Açtı

Malatya Kent Konseyi bünyesinde "Anne Çocuk Eğitimi Kursu" açıldı.

Anne Çocuk Eğitimi Kursu" Eğitmeni Mehtap Yaşbay, yaptığı açıklamada, "26 kursiyerin katıldığı söz konusu kursdaki amacımız annelerimize çocuklarını nasıl yetiştirecekleri ve onlara nasıl eğitim verecekleri konusunda onları bilinçlendirmektir. Kursun devam edeceği 14 haftalık süre çerisinde anneler kendilerini nasıl ifade edeceklerini ve dinleme tekniklerini öğrenecekler. Çocuklar için bunlar çok önemli hususlar. Ama annelerimizin çoğu bu konunun öneminin farkında değiller. Bu dönemde açılan kursumuz
7-11 yaş arası çocuk anneleri için eğitim veriyor. Bu yaş dönemi okul dönemi olduğu için ailelerin sıkıntı dönemidir. Biz ailelerimize bu sıkıntıları daha az yaşamaları için eğitim veriyoruz" dedi.
Kursla ilgili yapılan açıklamada, Malatya Kent Konseyi bünyesinde açılan Anne Çocuk Eğitimi Kursu sonunda kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacakları belirtilirken, bu kursun da diğer kurslar gibi ücretsiz olduğu belirtildi. Bu dönem 7-11 yaş çocuklarla ilgili verilen kursun ilerleyen dönemlerde diğer yaş grupları ile ilgili olarak ta açılacağı kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile