Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyi Gördü

Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyi Gördü

Bu yıl ilk kez düzenlenen Malatya Ulusal Kitap Fuarı 300 bin ziyaretçi rakamına ulaştı.

250 yayınevinin katılımıyla 6 gün açık kalan fuar birçok ünlü yazarı okuyucularıyla buluşturdu. Yayımcıları da memnun eden kitap fuarı 'Anadolu'da kitap fuarı olmaz' algısını da yerle bir etti. Malatya Valisi Ulvi Saran, 1 -6 Mayıs arasında gerçekleştirilen kitapla buluşma şöleninin beklentinin ötesinde bir başarıya ulaştığını söyledi.

Fuarı Malatya ile birlikte Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas'tan gelen yaklaşık 300 bin kitapseverin ziyaret ettiğini belirten Saran, Vali Ulvi Saran, Anadolu'da bu kadar büyük ölçekli bir fuar düzenlenmediğini, bölgenin 6 gün süresince büyük bir kültür şöleniyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Malatya Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri fuarın kente bir hafta boyunca farklı bir hava kattığını dile getiren Saran, “Malatya'nın bölgesinde bir kültür ve cazibe merkezi olması yönünde ciddi bir adım attık. Öğrenciler, isimlerini televizyonlarda duyup, gazetelerde okudukları, kitaplarını raflarda gördükleri yazarlarla tanışma fırsatı buldu. Fuar öncesinde ‘Kumbaram Dolsun Kitap Olsun’ isimli bir kumbara projesi başlatmıştık. Proje kapsamında kumbaralarında para biriktiren öğrenciler, fuardan kitap satın aldı. Tanıştıkları yazarlara bu kitapları imzalattı.” dedi.

Geçtiğimiz yıl NT Mağazaları ile 'en fazla kişiyle kitap okuma rekoru'nu kırdıklarını anımsatan Saran, fuarı 3 yıldır devam ettirdikleri ‘Malatya Okuyor’ kampanyasının tamamlayıcı unsuru olarak gördüklerini vurguladı.FUARDAN YAYIMCILAR DA MEMNUN KALDI Kaynak Kültür Yayın Grubu Fuar Koordinatörü Halil Aydın çok coşkulu bir organizasyona tanıklık ettiklerini ifade etti.

Beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Aydın, "Biz grup olarak fuardan çok memnun kaldık. 5 yazarımızla fuara katıldık. Fuarın ziyaretçileri bilinçli bir şekilde gelerek istedikleri kitapları alıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler. Ciddi bir kitap satışı oldu." değerlendirmesini yaptı.

Diriliş Yayınları Yöneticisi Şaban Abak da Malatya’daki kitap fuarının tekelleşme yolunda olan bir kısım organizatörlerinin kafasındaki ‘Anadolu’da kitap fuarı olmaz’ algısını yerle bir ettiğini belirtti.

Fuarın ikinci gününde getirdikleri ‘Sezai Karakoç’ eserlerini sattıklarını ve tekrar kitap getirdiklerini anlatan Abak, orta ve uzun vadede kentteki kültürel gelişim adına yaşananların umut vericiği olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile