Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, "115 ülkeye ihraç ettigimiz Malatya kayisisi, gerek Malatya'dan direkt yapilan ihracat gerekse farkli illerden yapilan ihracat ile ülkemize yilda 1 milyar dolari bulan döviz girdisi sagliyor." ifadesini kullandi.
Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Dernegi (GTD) ortakligiyla gerçeklestirilen ve dün ziyaretçilerine kapilarini açan Gastro Show etkinligi, Istanbul'da devam ediyor.
Gastronomi endüstrisinin farkli segmentlerinden olusan genis yelpazede katilimci ve ziyaretçi profilini "7 Sehir, 7 Bölge, 7 Ülke" mottosuyla agirlayan etkinlik kapsaminda kurulan Malatya standi ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, etkinlikte yaptigi konusmada, açtiklari standin gördügü yogun ilgiden duyduklari memnuniyeti aktararak, AB cografi isaret belgeli Malatya kayisisi basta olmak üzere Malatya'nin birçok yöresel lezzetinin tanitildigi ve ikram edildigi standin dolup tastigini söyledi.
Sadikoglu, Malatya standinda Malatya kagit kebabi, kiraz yapragi köftesi, içli köfte, anali kizli, patlican tava, Malatya kurabiyesi, Malatya peyniri, kayisi çekirdegi kahvesi gibi birbirinden farkli ve lezzetli ürünleri ziyaretçilerin begenisine sunduklarini belirterek, sunlari kaydetti:
"Malatya'miz; tarihi, dogasi, sanayisi, gastronomisi ve essiz kültür mirasiyla sadece bölgemizin degil, ülkemizin önemli kentlerindendir. Malatya'miz, tüm bunlarin yani sira Anadolu'ya özgü misafirperverligi olan bir kenttir. Malatya olarak bizim en önemli ürünümüz kayisi. Yaklasik 8 milyon kayisi agacinin oldugu Malatya'da 50 bini askin aile geçimini kayisidan sagliyor. 115 ülkeye ihraç ettigimiz Malatya kayisisi, gerek Malatya'dan direkt yapilan ihracat gerekse farkli illerden yapilan ihracat ile ülkemize yilda 1 milyar dolari bulan döviz girdisi sagliyor.
Aslinda kayisiyla birlikte cografi isaretli birçok ürünümüz var. Bu ürünler gastronomi destinasyonumuzun birer aktörü. Gastronomi, turizm sektörüne ivme kazandiran önemli global trendlerden biri haline geldi. Malatya'mizin gastronomi alaninda UNESCO Yaratici Sehirler Agi'na alinmasi için resmi basvuru yapildi. Malatya mutfagi ve gastronomisi, sinirlari asarak dünyaya açilmayi fazlasiyla hak ediyor. Bugün baktigimizda ülkemizin turizm gelirinin yüzde 30'unu gastronomi turizminden elde ediyoruz. Ilimizin gastronomi kültürünü gelistirdikçe ekonomik hareketliligi de büyütmüs oluyoruz. Malatya TSO olarak bu konuda elimizi tasin altina koyuyoruz, mücadele ediyoruz."
Kentin gastronomi turizmi gelisince olusan ivmeyle ticari hayatin da istedikleri canliliga ulasacagini aktaran Sadikoglu, "Dünya bir yandan küresellesirken, bir yandan da yerel ürünlerin gitgide deger kazandigini görüyoruz. Insanlar artik farkli tatlar ariyor. Büyüdügü, dogdugu yerin tadini daha çok özlüyor. Bunun için ilimizdeki ürün çesitliligini ticari anlamda firsata dönüstürmek için bu tür fuarlari, organizasyonlari önemsiyoruz." ifadelerini kullandi.
Sadikoglu, etkinlik kapsaminda, "Sehirlerin Markalasmasinda Gastronomi Turizminin Önemi" konulu bir sunum da yapti.
Malatya Mutfagi Ve Gastronomisi Gastro Show'da Yerini Aldi
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu: '115 ülkeye ihraç ettigimiz Malatya kayisisi, gerek Malatya'dan direkt yapilan ihracat gerekse farkli illerden yapilan ihracat ile ülkemize yilda 1 milyar dolari bulan döviz girdisi sagliyor' 'Malatya'mizin gastronomi alaninda UNESCO Yaratici Sehirler Agi'na alinmasi için resmi basvuru yapildi. Malatya mutfagi ve gastronomisi, sinirlari asarak dünyaya açilmayi fazlasiyla hak ediyor'