Malatya'nin Ilçelerinde 19 Mayis Coskusu

Malatya'nin Ilçelerinde 19 Mayis Coskusu

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Malatya’nin Darende ve Arguvan ilçelerinde de 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin yil dönümü coskusu yasandi.

Darende ilçesinde ilk tören Hükümet Konagi önündeki Atatürk anitina çelek sunumu, saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasi ile basladi.

19 Mayis kutlama programi güres sahasinda devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan konusma, siirlerin okunmasi, müzik dinletisi, halk oyunlari gösterisi, masa güresi gösterisi, ödül töreni, bando takiminin geçisi ile kutlama programi sona erdi. Törene, Kaymakam Ökkes Safa Türkoglu, Belediye Baskan Yardimcisi Tuncer Çalik, Emniyet Müdürü Sinan Atici, Milli Egitim Müdürü Fevzi Ince, daire amirleri ve ögrenciler katildi.



Arguvan’daki tören

Arguvan Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Yay tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasi ile baslayan törende, Arguvan Kaymakami Kemal Ülkü ve Belediye Baskani Mehmet Kizildas, ögrencilerin ve vatandaslarin bayramini kutladilar. Arguvan Sehit Tuncay Göksu Çok Programli Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan halk oyunlari ve Arguvan türküleri seslendirildi. Programda daha sonra Sehit Tuncay Göksu Çok Programli Anadolu Lisesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor müsabakalarinda dereceye giren ögrencilere Ilçe Kaymakami Kemal Ülkü ve Belediye Baskani Mehmet Kizildas tarafindan kupa ve madalya çesitli hediyeler verildi.

Törene, Ilçe Kaymakami Kemal Ülkü, ilçe Belediye Baskani Mehmet Kizildas, Ilçe Garnizon Bölük Komutani Ali Ayva. Emniyet Amiri Mehmet Yildirim. Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Yay, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile