Malatya'nın Kültür Envanteri İçin Toplantı Yapıldı

Malatya'nın Kültür Envanteri'nin çıkarılması için toplantı düzenlenip, Gaziantep örneği ele alındı.

Valilik Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Vekili Şükrü Azcan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çelebi, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Kazancı, İnönü Üniversitesi Öğretim elamanları, Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. yetkilileri ve Kültür Yaşam Derneği temsilcileri katıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cengiz Ağar, konuşmasını slayt eşliğinde yaptı. Ağar, il il gezerek, kültür envanteri çalışmaları düzenlendiklerini belirtti. Şimdiki duraklarının Malatya olduğunun altını çizen Cengiz Ağar, son 6 yılda Gaziantep'in tarihi dokusunu ve kültür mirasını ortaya çıkardıklarını kaydetti. Ağar, şöyle devam etti:
"Malatya bütün potansiyellere sahip bir kent. Daha çok konuşmak yerine çalışarak, işe atılmalıyız. Önceliğimiz bu olmalıdır. 6 yıl önceki Gaziantep ile şimdiki Gaziantep arasında dağlar kadar fark var. Bu bilinci yaşatmak amacıyla hareket ettik. Antep'i nasıl koruyabiliriz? Bu soruya cevap aradık. İşin teknik boyutu göründüğü gibi kolay olmuyor. Herkesin manevi desteğine, ihtiyacımız oldu. Bakanlık zaten maddi konuda yardımcı oldu. Gaziantep'in tarihi dokusunu oraya koyduk. Şimdi de 2010-2013 Amaçlı
İmar Planı üzerinde durduğumuz bir çalışma var" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Zafer Okuyucu da konuşmasında, Gaziantep'in kebap ve lahmacun kenti olmasından öteye götürdüklerini söyledi. Okuyucu "Malatya kentinde yapılacak çok şey var" diyerek yola çıktıklarını ve daha yaşanabilir bir kent için uygulama başlattıklarını vurguladı. Okuyucu, "Gaziantep'e gelen insanlar daha önce kentimize yemeklerimizden tatmak için gelirdi. Şimdi tarihi dokuyu hissetmek için geliyorlar. Belediye olarak "Geçmişten Günümüze Gaziantep" anlayışıyla
yola koyulduk. Valiliğimiz ve ÇEKÜL'ün desteği ile kentimizi son 6 yılda lokomotif şehir haline getirdik. Malatya'ya gelmemizdeki amaç yaptığımız bu çalışmaları size aktarmak. Malatya'nın eksik olduğu noktaların fark edilmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Toplantıda ayrıca, kültür - sanat alanında yapılan uygulamalar ile bilgi paylaşımı aktarıldı. Böylece Gaziantep'te yapılan proje uygulamaları sonucunda önemli yol kat edilmiş, benzer çalışmanın Malatya için de bir yol haritası olması planlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile