Malatya Sabanci Kültür Sitesi Yenileniyor

Malatya Sabanci Kültür Sitesi Yenileniyor

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Subat depremlerinde hasar alan ve yikimina karar verilen “Malatya Sabanci Kültür Sitesi” yerine yeni bir merkez insa edilecegini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaras merkezli 6 Subat 2023’te meydana gelen depremlerde hasar alan ve ilgili kurumlarca yikilmasina karar verilen Malatya Sabanci Kültür Sitesi’nde yikim islemlerinin ardindan hizlica insaat çalismalarina baslanilarak yeni bir kültür sitesinin kentte kazandirilacagini söyledi.



“Bir yil gibi sürede yeni bir merkez insa edilecek”

Kente kazandirilmasi planlanan yeni kültür merkezinin bir yil içerisinde tamamlanmasinin hedeflendigini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak,” Depremler sonrasi aldigi hasar boyutu ile gündemde olan Malatya Sabanci Kültür Sitesi için yetkili kurumlar tarafindan yapilan incelemeler sonrasinda hasar durumu hizmet vermeye uygun degil gerekçesiyle yikim karari verildi.

Devlet tiyatrosu da burada sehrimizin artik bir takim psikolojik durumlari baska bir safhaya tasinmasi gerekiyor, bunun içinde gençlerimiz, çocuklarimiz sehirde farkli bir etkinligin içerisinde olmali. Bizde bunu desteklemek için merkezin yenilenme sürecini olabildigince yakin bir zamana çekilmesini istedik. Yeni merkezin üç buçuk yil gibi bir sürede tamamlanacaginin belirtilmesi üzerine Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüz ve Kültür ve Turizm Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy’un özellikle egilimi ile birlikte süre bir yila çekildi. Merkez, Devlet tiyatrolarinda hizmet verecegi bir kompleks butik yapi olarak bir yil içerisinde tamamlanarak hayata geçmis olacak“ seklinde konustu.

Milletvekili Ölmeztoprak kentte depremlerde hasar alan diger kültür varliklari ile ilgilide devam eden çalismalari da yakindan takip ettiklerini belirterek, sehrin yeniden imari ve ihyasinin her yönlü degerlendirildigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile