Malatya SYDV Ile 750 Bin Depremzedeye Yardim Ulasti

Malatya SYDV Ile 750 Bin Depremzedeye Yardim Ulasti

Malatya Valiligi Il Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan asrin felaketinin ardindan yürütülen çalismalar ile yaklasik 750 bin kisiye toplam 5 milyon 750 bin muhtelif yardim ürünü dagitildigi belirtildi.

6 Subat depremlerinin büyük yikima neden oldugu Malatya’da, depremzede vatandaslar için ülkenin dört bir yanindan gönderilen yardimlar Malatya Valiligi Il Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi araciligi ile herkese ulastirildi.

Türkiye Afet Müdahale Plani kapsaminda depremin oldugu gün harekete geçen SYDV, gelen tüm yardim tirlarinin sevk ve koordinasyonunu üstlendi. Malatya’ya gönderilen 4 bin 437 yardim tirini teslim alarak ASYA depolarinda muhafaza eden SYDV yetkilileri tasnifi yapilan ürünleri geçici kurulan Sosyal Marketlerde, çadir kentlerde, konteyner kentlerde, hane ziyaretlerinde ve gezici ASYA tirlari ile tüm depremzedelere ulastirdi.

Yine bu süreçte 3 bin 964 yardim tirini 2023 yili Haziran ayina kadar il genelindeki tüm depremzedelere ulastiran vakif, 473 tir yardim malzemesini ise Yakinca ASYA Deposunda muhafaza altina aldi. Yaklasik 750 bin kisiye toplam da 5 milyon 750 bin muhtelif yardim ürünü olan gida, hijyen, battaniye, isitici dagitimi yapilirken ayni zamanda Hasan Varol Mahallesinde bulunan ‘Sosyal Magaza’ araciligi ile de muhtaç durumda olan 1000 haneye 2021 yilindan itibaren her ay düzenli olarak yardim ulastiriliyor.

Bu yardimlarin yani sira çocuk esirgeme kurumu, hastanelerin onkoloji servisleri ile kurum ve kuruluslardaki çocuk veya engelli vatandaslara kiyafet ve oyuncak gibi yardim ürünlerinin de ulastirilirken tüm bu yardimlar Malatya Il SYDV Baskanligi tarafindan kayit altina aliniyor.

Hali hazirda bulunan yardimlarin tamami, depo raf sistemi yapilarak 10 bin metrekare kapasiteye ulasan ve süresiz olarak Vakif Baskanligina tahsisi olan Yakinca ASYA Deposunda muhafaza edilirken ayni yardim deposunun muhtemelen bir afet durumunda ise yaklasik 200 bin haneye yetebilecek acil ihtiyaç ürünleri stokuna sahip.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile